Helfoder till slaktgrisar 

Svenska Foders helfoder till slaktgrisar har familjenamnet Opti och finns i ett flertal olika varianter avsedda att användas från 25 kg fram till slakt. Basen för bra foderutnyttjande är välbalanserade foder. Detta når vi bland annat genom AminoBalans konceptet!

Opti Start
Ett energi- och aminosyrarikt foder med extra hög smaklighet. Vitamin- och spårämnesinnehållet är förstärkt och fiberspjälkande enzymer är tillsatta för att höja smältbarheten. Opti Start är fodret med många möjligheter. Förutom att användas som ett insättningsfoder är det även tillräckligt bra för att vara ett intressant alternativ för tillväxtgrisar som väger mer än 20 kg. Tack vare sitt höga näringsinnehåll kan Opti Start även 
användas som enhetsfoder tillsammans med vassle.

Opti Bonus
För dig med höga krav på produktionsresultaten. Fodret har en hög nivå av aminosyror och innehåller också fiberspjälkande enzymer för att höja smältbarheten. Opti Bonus passar också dig som har höga krav på produktionsresultaten, men som väljer att ha ett och samma foder under hela uppfödningsperioden. 

Opti Basic
Använder du dig av fasutfodring är Opti Basic ett utmärkt slutfasfoder. Men Opti Basic passar också som ett enhetsfoder i besättningar med lägre intensitet då det innehåller en något lägre nivå av aminosyror. 

 

Fasutfodring

Den unga slaktgrisen har högre krav på fodret än en äldre gris. Insättningsfodret behöver ha högt näringsinnehåll och smaklighet då det oftast är foderintaget som begränsar tillväxten. I takt med att grisen sedan växer och blir äldre sjunker näringsbehovet. Genom att använda foder som är anpassat till grisens behov utnyttjas fodret bättre och lösningen blir oftast mer ekonomisk.  

 

Koncentrat till slaktgrisar

Slakt är familjenamnet på koncentrat till slaktgrisar. I Slakt-sortimentet hittar du flexibla produkter anpassade efter din spannmål eller alternativa råvaror. Våra duktiga säljare optimerar fram den bästa foderlösningen för din besättning, naturligtvis baserat på gårdens egna analysresultat.

 

Välj koncentrat utifrån de fodermedel som finns på gården
Det är viktigt att välja rätt koncentrat. Spannmålens proteinhalt är avgörande, dels för valet av koncentrat, men även för rätt inblandningsnivå. Vi har produkter vars näringsinnehåll är anpassat för användning tillsammans med fodermedel som ärtor, åkerbönor, drank och permeatvassle. Alla våra koncentrat kan användas i såväl blöt- som torrutfodring. I sortiments-översikten framgår de vanligaste koncentraten.

Storpremix
Storpremix kallar vi de premixer där det också ingår en del proteinråvaror. En del av sojan på gård kan därmed ersättas av andra proteinfodermedel. Kombinationen av flera proteinråvaror är fördelaktigt för aminosyrabalansen och är ofta ett lönsamt alternativ, speciellt då sojapriset är högt. Våra stor-premixer är pelleterade och tack vare en högre inblandning ökar doseringenssäkerheten. 

Premixer för smågrisar, suggor och slaktgrisar
Konceptet Premixer täcker Svenska Foders samtliga högkoncentrerade produkter till grisar. Dessa produkter innehåller olika nivåer av protein, aminosyror, vitaminer och mineraler. De kan kompletteras med ett flertal olika fodermedel som soja, spannmål, vassle eller andra alternativa fodermedel. Det är Fodermix som tillverkar våra premixer och vi har ett stort antal att välja mellan. 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter