Strömedel

Halm

easy-strö
Dryg ströprodukt av värmebehandlad hackad halm med hög uppsugningsförmåga. Klumpfri ströprodukt av hackad och värmebehandlad halm, helt utan tillsatsämnen. Lämpar sig till de flesta djurslag och används och uppskattas idag av många nötbesättningar. Värmebehandlingen ger produkten dess suveräna uppsugningsförmåga på ca 5 gånger sin egen vikt vilket leder till en låg förbrukning.  Dessutom gör värmebehandlingen att easy-strö är helt fritt från bakterier och svampsporer. Easy-strö ger ett bättre stallklimat eftersom den binder ammoniaklukten. Den består av ren halm och kan med fördel återföras till jorden.

easy-way
Granulerad ströprodukt av värmebehandlad hackad halm med hög uppsugningsförmåga. Easy-way är en ströprodukt som är lätt att hantera både mekaniskt och manuellt. Med dess tyngd ligger den även kvar i båsen trots ett väl ventilerat stall. Binder ammoniak och dammar minimalt vilket medför en torr och hygienisk stallmiljö. Den medför en god juverhygien och minimerar problem med knä och hasor. Det finns möjlighet att få easy way levererat i storsäck alternativt småsäck.


Spån/torv

Kutterspån
Ger en ljus och trevlig stallmiljö. Vårt spån är dammseparerat och kommer från råvaror från svenskt virke.

Torvströ
Torvströ är ammoniakbindande och har en bra uppsugningsförmåga. Dess låga pH skapar en ogynnsam miljö för bakterier vilket är bra för djurens klövar samt eventuella småsår.

Lantbruksströ
Lantbruksströ är ett finsiktat spån och likt kutter kommer det från svenskt virke. Endast direktorder från fabrik.

Torvmix
En blandning mellan torvströ och kutterspån. Blandningen kombinerar torvens fördelar som ammoniakbindande och god uppsugningsförmåga med spånets färg för en ljus och trevlig miljö.

Markus & Sara GustavssonRöst från fältet - easy strö
>>Markus & Sara Gustavsson, Tåsterud, Brålanda

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter