Sträckfilm

Svenska Foders huvudleverantör är BPI och dess starka varumärke Silotite.

Silotite - originalet är det bästa

Silotite sträckfilm för ensilering har varit en ledare på världsmarknaden i nästan tre decennier. Varje år skyddar Silotite de mest skilda foderväxter i miljontals balar, runda och fyrkantiga, över hela världen. Silotite, som är framtaget för problemfritt bruk med alla typer av inplastare, är det självklara valet för lantbrukare och entreprenörer som vill att balplast ska kombinera fördelarna av hög styrka, pålitlighet och hållbarhet. Silotite tillverkas med den senaste blåsextruderingstekniken i 5 skikt som maximerar sträckfilmens mekaniska egenskaper och därmed skapar en ständigt pålitlig balplast av hög kvalitet.

Det suveräna punkterings- och rivmotståndet hos Silotite 5-skiftsteknik balplast gör att filmen enkelt kan tåla påverkan av de skott och stjälkar den utsätts för vid grova foderväxter. Behovet att skapa den bästa möjliga barriären mot syre är själva grunden till en god fermentering av grödan. Genom sin 5-skiktskonstruktion bildar Silotite en mycket effektiv barriär som hindrar syre från att tränga in. Silotite har provats och godkänts av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – en ledande internationell provningsinstans. Certifikatet ges efter en omfattande undersökning av både tillverkningsprocessen och den färdiga produkten för att garantera stränga produktionsnormer.

SilotitePro - Excellent täthet

SilotitePro, en tekniskt avancerad sträckfilm i 5 skikt för ensilage, erbjuder lantbrukare och entreprenörer den tredubbla fördelen av en bättre inplastningsprocess, avsevärd kostnadsbesparing och förbättrad foderkvalitet. Fungerar både till rundbalar och fyrkantsbalar. SilotitePro tillverkas av de modernaste råvarorna och med avancerad 5-skiktsteknik som förbättrar de viktigaste egenskaperna av sträckfilm för ensilering.

SilotitePro har fördelen av en större längd per rulle än konventionell sträckfilm. Denna utökade rullängd ger användaren möjlighet att producera fler balar per rulle med färre rullbyten. Eftersom SilotitePro är en förorienterad film utgör den en bättre syrebarriär – oumbärlig för en god konservering av grödan. Även SilotitePro är godkänd av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Baletite - Konservera bättre än någonsin

Baletite är en film i 5 skikt som ersätter traditionell nätlindning i runda ensilagebalar. Baletite, som är speciellt framtagen för nästa generation av inplastare som kan anbringa film istället för nät, har egenskaper som förstärker ensileringsprocessen och skyddar balens innehåll. Eftersom Baletite är en film är den en bättre luftbarriär, samtidigt som den hjälper att hålla balen i god form genom att gripa kraftigare runt balens omkrets. Dessutom reduceras oönskat spill av värdefullt ensilage eftersom det balade fodret inte fastnar i filmen på samma sätt som i nätlindning.

Baletite balar ger fördelen av en förstärkt ensileringsprocess som ger bättre konservering, eftersom de extra filmlagren runt balens omkrets ger en tätare syrebarriär. Baletites förmåga att täcka hela balen från kant till kant ger extra skydd runt balens kanter - särskilt nyttigt när stjälkrika växter ska balas in. Genom att filmen är tillverkad av samma grundmaterial som balplast behöver användaren inte skilja Baletite från annan plast efter bruk. Istället kan Baletite och tillhörande balplast återvinnas tillsammans, vilket sparar värdefull tid och arbetskraft. 
 

Sortiment Silotite/Baletite
Produkt Bredd (mm) Tjocklek (µm) Längd (m) Kulör Rullar per pall (st) Förpackning
Silotite 250 25 1 800 Grön 64 Kartong
  360 25 1 500 Grön 80 Kartong
  500 25 1 800 Vit 48 Kartong
  500 25 1 800 Grön 48 Kartong
  750 25 1 500 Vit 40 Kartong
  750 25 1 500 Grön 40 Kartong
Silotite Eco 750 25 1 650 Vit 40 Plasthölje
SilotitePro 750 20 1 950 Vit 40 Plasthölje
  750 20 1 950 Grön 40 Plasthölje
Baletite 1 280 16 2 000 Grön 20 Plasthölje
  1 380 16 2 000 Grön 20 Plasthölje

Alla varianter finns inte som lagervara i säsong. Utöver Silotite har vi även andra fabrikat. Kontakta din säljare för mer info.

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter