Kampanjer & aktuellt just nu! 

10 % rabatt på kalvnäring!

Var beredd!

Med rätt förutsättningar har den lilla kalven en fantastisk förmåga att växa! Men för att stå emot de smittor som finns, hålla sig frisk och klara av att växa behöver den få en god näringsförsörjning.

Beredd och Delikat är två årstidsanpassade kalvnäringar med hög smältbarhet som ger kalven den näring den behöver för att klara detta. 

Primo Müsli är ett utmärkt startfoder för att få igång kraftfoderkonsumtionen riktigt tidigt.

För att du ska kunna se själv bjuder vi på en 20 kg:s säck Primo Müsli om du köper minst en pall av våra kalvnäringar Beredd eller Delikat.

Läs mer om våra kalvnäringar här.


Tips för betet; 

ProtiSpar

ProtiSpar är ett väl beprövat sätt att minska proteinnedbrytningen i vommen. Det gör att du kan fodra mindre protein med bibehållen avkastning. Med betessäsongen stående för dörren med höga nivåer lättlösligt protein är ProtiSpar mer aktuellt än någonsin. ProtiSpar kan antingen fås i proteinmixen ProtiSpar Balans eller mineralfodret Deltamin Topp ProtiSpar. Läs mer här. 

 

Fetthaltshöjande foder

Svenska Foder har under många många år erbjudit fetthaltshöjande foder. Har du ännu inte provat - gör det nu under kommande betessäsong och slipp den fetthaltssänkning som brukar komma när korna är på bete. Läs mer här. 

 

Tuva - Foder perfekta för betet

Tuva är foder med lite mer fiber och lite mindre protein. Därför passar de särskilt bra på betet. Kvaliteten på både fibern och proteinet är också anpassat för att passa extra bra tillsammans med ett spätt bete eller ett tidigt skördat ensilage. Tuva finns som konventionellt färdigfoder, toppfoder och ett ekologiskt färdigfoder. 


Mindre pelletsstorlek! 

Under april kommer våra får- och nötoder producerade i Åhus och Västerlösa att gå från 5 till 4 mm diameter. Hällekis har under en tid redan producerat 4 mm pellets. Utseendet ändras, men recepten och funktionen är desamma. Dock kan en kalibrering av utfodrings-utrustningen behövas. 
Har ni frågor, tveka inte att kontakta er säljare.

 

 

Nytt & Nyttigt om Nöt 2017/2018

 

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter