Extra aktuellt just nu!

 

Grovfoderbrist? Vi har flera bra lösningar

För att möta årets allvarlig brist på grovfoder har vi utvecklat tre helt nya Tuvaprodukter.

Tuva Eko Grov20 är ett ekologiskt färdigfoder som innehåller 20% råvaror som får räknas som grovfoder. 

Tuva Grov och Tuva Snabb är en vidareutveckling baserad på vår erfarenhet av vad som fungerar i grovfoderfattiga foderstater. De har sin utgångspunkt i vårt sedan länge existerande Rosa Grönmix som under åren använts med goda resultat när det tillfälligtvis varit brist på grovfoder.

Dessa är utvecklade för att platsa i grovfoderfattiga foderstater, men lite olika sådana. Med ett utökat sortiment och mer specifika foder får du en större flexibilitet och en bättre totalfoderstat nästan oavsett hur din grovfodersituation ser ut.

 Läs mer om Tuva Eko Grov20, Rosa Grönmix, Tuva Grov & Tuva Snabb här. 


ProtiSpar

ProtiSpar är ett väl beprövat sätt att minska proteinnedbrytningen i vommen. Det gör att du kan fodra mindre protein med bibehållen avkastning. Med betessäsongen stående för dörren med höga nivåer lättlösligt protein är ProtiSpar mer aktuellt än någonsin. ProtiSpar kan antingen fås i proteinmixen ProtiSpar Balans eller mineralfodret Deltamin Topp ProtiSpar, som också får användas inom den ekologiska produktionen där det ofta är ännu mera värt att öka andelen bypassprotein. Läs mer här. 


Fetthaltshöjande foder

Svenska Foder har under många många år erbjudit fetthaltshöjande foder. Har du ännu inte provat - gör det nu under kommande betessäsong och slipp den fetthaltssänkning som brukar komma när korna är på bete. Läs mer här. 


 

 

 

Nytt & Nyttigt om Nöt 2018/2019

 

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter