Nät, garner och plaster

Rundbalsnät

Rundbalsensilering med nät är snabbt och effektivt och ger jämfört med garnbindning en jämnare bal. Till skillnad mot garnbindning finns heller ingen risk att snören fastnar mellan filmlagren under inplastningen, vilket kan ge luften tillträde till balen. Vi marknadsför välkända märken såsom Piippo Hybrid och Rondotex Evolution. Näten är tillverkade på ett sätt som gör att de breder ut sig maximalt på balen. Nät finns såväl för rundbalar som för minibalar.

Baletite

Denna innovativa, nya produkt har samma funktion som en nätlindning men är gjord av polyetylen. Det faktum att den är tillverkad av samma ingredienser som inbalningsmaterialet innebär att man inte behöver skilja nätlindning och inbalningsmaterial åt efter öppning av en bal och före bortförskaffande. I stället kan både Baletite och eventuellt inbalningsmaterial bortförskaffas tillsammans.

Eftersom Baletite är en film snarare än en nätlindning har den fördelen med en extra luftspärr, och den bidrar också till att bibehålla en bättre balform genom ett stadigare grepp runt balen. Dessutom reduceras oönskat spill av värdefullt ensilage eftersom balat foder, till skillnad från nätlindat, inte kan fastna i produkten.

Press- och skördegarn

Garnbindning bibehåller balens diameter bättre jämfört med nät, vilket ger en högre densitet. Pressgarn finns både som sisal- och syntetgarner. Det finns garner i olika tjocklekar för t.ex. löspress eller hårdpress, fyrkantsbalar eller rundbalar.

Sträckfilm

För att förhindra varmgång är det A och O att allt syre stängs ute. Sträckfilmen och dess kvalitet spelar med andra ord en avgörande roll för ensilagets kvalitet.

Silotite
Silotite Produceras hos BPI Agri som är en föregångare inom ensilagesträckfilm med flerskiktskonstruktion. Produkten är en UV-skyddad flerskiktsplast som framförallt kännetecknas av en hög klisternivå och hög punkteringsbeständighet. Silotite’s dubbelsidiga klister gör att filmlagren lamineras samman omedelbart vid inplastning samt ger en effektiv sammanfogning mellan filmlagren vid och under förvaring. Filmens ändar fäster snabbt vid balen, vilket förhindrar långa svansar.

Silotite Pro
En försträckt flerskiktsfilm som är anpassad efter entreprenörer och maskinstationers krav på effektiv produktion. Med en ny tunnare konstruktion kan

2 000 m spolas upp på varje rulle film. Med oförändrade mekaniska egenskaper och fortsatt perfekt skydd mot syregenomsläpplighet kan vi se en rad fördelar med denna nyhet; 40 % mer längdmeter per rulle, mindre mängd plast/bal och klart färre rullbyten och driftstopp under en dags arbete. 

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter