Pressmeddelande

Svenska Foder övertar Axving AB i Svenljunga

Fr. v. Börje Axelsson, Carsten Klausen, Anders Axelsson

Svenska Foder fortsätter att stärka sitt lokala engagemang. En del av strategin är att förvärva välskötta lokala företag i branschen som har en god tillväxtpotential. I dagarna har man tecknat ett avtal med Axving AB i Svenljunga om att förvärva bolaget från den 1 juni i år. Axving AB omsätter ca. 23 miljoner kr.

Svenska Foder ser mycket positivt på möjligheterna att förvärva Axving AB.

- Företaget passar bra in i vår struktur och ligger även geografiskt bra till för oss. Vi har en tydligt uttalad strategi där vi vill fortsätta att utveckla verksamheten inom Svenska Foder-koncernen, säger Carsten Klausen VD i Svenska Foder.

- Svenska Foder växer genom ökad egen försäljning, samarbete och allianser med andra närliggande företag, förvärv av bolag samt genom nya produkt- och marknadsområden. Nu ser vi fram emot att få ännu närmare affärsrelationer med lantbrukarna i Axvings område, fortsätter Carsten Klausen.

Verksamheten i Axving AB i Svenljunga startades redan 1967 av bröderna Holger och Ingvar Axelsson som sålde växtskyddsmedel till lantbrukare. Då hette bolaget Bröderna Axelssons Kemiska AB. Under åren har bolaget utvecklats och verksamheten breddats.

I början av 1970- talet tog nuvarande ägare, bröderna Börje och Anders Axelsson, över företaget från sin far och farbror. Axving AB är fortfarande ett typiskt familjeföretag där både Börjes svägerska och bror arbetar. Ytterligare en anställd finns i bolaget.

Verksamheten har hela tiden haft fokus på att ge en bra service till lantbrukarna i området. Verksamheten omfattar sedan mitten på 90-talet även en franchiseverksamhet för Electrolux Home.

Från mitten av sjuttiotalet var Fors Foder företagets leverantör av förnödenheter till lantbruket. Sedan blev det Sollebolagen där Axving AB var en av flera aktieägare. Sollebolagen ombildades senare till Svenska Foder. I den turbulens som var inom lantbruksbranschen i början av 2000-talet valde Börje Axelsson att fördela sina inköp så att foderdelen blev kvar hos Svenska Foder medan mineralgödsel och växtskydd köptes från DLA-gruppen.

När Börje och Anders Axelsson började fundera på att sälja sitt företag var valet enkelt.

- Vi har alltid haft en bra relation med Svenska Foder och vi är övertygade om att det är det företag som kan fortsätta att utveckla vårt familjeföretag på bästa sätt. Vi har alltid månat om våra kunders bästa och jag vet att vi på detta sätt kan erbjuda våra kunder bra produkter och en god service även i framtiden, säger Börje Axelsson.

Börje Axelsson kommer tillsammans med de övriga anställda att arbeta kvar i bolaget.

 

För ytterligare information:

Carsten Klausen, VD Svenska Foderkoncernen, 0510 – 828 38

Börje Axelsson, VD Axving AB, 0325 – 120 20

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter