Nya säckar med fokus på hygien

De nya säckarna inkluderar inte bara hästfoderna, utan även foder för de andra djurslagen som nöt, får och fjäderfä mm.

 I början av året inledde vi vår övergång till nya säckar för våra säckade produkter. Beslutet att ta fram nya säckar var baserat på två avgörande faktorer: Hållbar hygien och säckstorlek.

Med plastsäckar kan vi på ett bättre sätt säkerställa hygienen för våra produkter. Fukt kan ställa till med mycket problem i ett organiskt material som foder och råvaror och det undviker man lättare med hjälp av plastsäckarna. Målet för de foder vi tillverkar är att djuren ska må bra och kunna prestera och/eller producera efter bästa förmåga. Våra produkter håller hög och god kvalitet. Därför vill vi också i största möjliga mån bibehålla denna kvalitet även efter att fodret säckats.

Alla komponenter i plasten är livsmedelsgodkända. De är även tillverkade av mjukplast och återvinningsbara. Precis som med de tidigare papperssäckarna, ser vi gärna att kunderna återvinner de nya säckarna.

När det gäller säckstorleken har det under en lång tid funnits en efterfrågan på att dessa borde minskas - såväl från återförsäljare, butikspersonal i våra egna butiker och i franchisebutiker som vår personal på Centrallagret i Hällekis. Dessutom fanns ett uttalat krav från Arbetsmiljöverket som vi ville uppfylla.

När vi beslutade att investera i en ny säckanläggning i Hällekis, var det därför självklart att ta med detta i beräkningen. Det är många säckar som ska lyftas under ett arbetsår och det var med hänsyn till detta som vi förändrade vikt och storlek till 15-kilossäckar istället.

Under de senaste åren har vi upplevt en kraftigt ökad produktion av säckade varor. Det är självklart mycket glädjande för oss. Det är också ett kvitto på att vi har produkter som våra återförsäljare har lyckats sälja in väl till dig som är kund. Men det betyder också att det ställs högre krav på oss att även i fortsättning kunna leverera kvalitetsprodukter. Det kan vi med de nya säckarna.

Petra Oxelbrand
Säljchef Djur&Natur

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter