Svenska Foder övertar varumärket Fibergi
 Svenska Foder har övertagit varumärket och rätten till tillverkningen av hästfodret Fibergi. Produktionen kommer som tidigare att ske i Halmstad. Henrik Hedberg som ägt Fibergi sedan 1991 kommer även i fortsättningen, genom ett eget bolag, att sköta den fysiska tillverkningen av produkterna.
– Vi har under många år haft ett nära samarbete med Fibergi och Henrik Hedberg och vi är mycket glada övar att nu kunna genomföra affären, säger Johan Nordenblad, VD i Svenska Foder.
– Fibergi kommer från orden fiber och energi och produkten har tillverkats sedan början av 1980-talet, förklarar den tidigare ägaren Henrik Hedberg. Råvarorna håller högsta klass och tillverkningen är närmast ett hantverk där varje säck kontrolleras och sys manuellt, berättar Henrik Hedberg.
Svenska Foder övertar, samtidigt som förvärvet av varumärket Fibergi, även ett närliggande lager från Halmstad Kommun. Lagret ska användas för lagring av maltkorn som senare ska levereras till Vikingmalt i Halmstad.
- Med förändringen av ägandet kommer vi även att lansera ett nytt sortiment med ny säckdesign (se bifogade bilder) inom varumärket som lanseras på årets Falsterbo Horse Show – de stora internationella tävlingarna som drar igång den 5 juli i år, säger Petra Oxelbrand, säljchef Djur&Natur och Produktchef Häst.
- Vi är glada över att få möjlighet att driva vidare ett så väl etablerat och uppskattat varumärke som Fibergi och få utveckla det vidare, avslutar Petra Oxelbrand.
 
För ytterligare information
Petra Oxelbrand
Säljchef Djur&Natur och Produktchef Häst
010-130 29 29
petra.oxelbrand@svenskafoder.se
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter