MajsGuide - 2019

Pinnacle - FAO 180 NYHET 2019! 
Tidig vårutveckling - Både helsäd & kärnmajs
Medeltidig sort med tidig vårutveckling. Högt stärkelseutbyte och en perfekt allroundsort till både helsäd och kärnmajs. Vackra välfyllda kolvar och en planta med harmonisk mognad. Fiberkvalitet på topp, låg total fiberandel och iNDF.

Aasgard - FAO 205 Skörd och kvalitet i särklass 
En ny modern sort förädlad för högmjölkande kor med mycket hög kvalitetsprofil. Mycket hög torrsubstans- och stärkelseskörd med högt fodervärde. Asgaard utvecklas snabbt på våren och har medeltidig blomning. Mycket stora tidiga och väl täckta kolvar. Kort sagt en stark och pålitlig sort som aldrig gör en besviken.

Activate - FAO 150 Tidigast av alla
Sorten för dig som önskar en riktigt tidig sort som antingen kan skördas tidigt, eller utnyttjas om du sår sent. Activate sätter nya ramar för odlingssäkerhet i våra kallare regioner. Activate ger ett högt och säkert utbyte, men också ett ensilage av mycket hög kvalitet. Kolvandelen är hög och kolvarna väl täckta vilket minskar risken för fågelangrepp.

Ambition - FAO 180 Hög stärkelseskörd
Ambition är en ny spännande tidig sort. Som står för mycket högt stärkelseinnehåll och högt energiinnehåll. Sorten är robust, stresstolerant och tål tuffa påfrestningar. En mycket stabil sort, vilket garanterar en hög avkastning. Plantan är medel staygreen och med bra stjälkstyrka.

Emmerson - FAO 150 Extremt tidig
Tillhör de extremt tidiga sorterna och är enligt dansk erfarenhet, något tidigare än Activate. Betyder att odlingen kan ske något nordligare på kalllare lokaler. Emmerson har en hög skörd för sin tidiga mognad med utmärkt fiberkvalitet. Kolven mognar extremt tidigt och restplantan avmognar snabbt. Mycket väl anpassad till platser där tidig skörd önskas eller där sådden sker sent.

Osterbi CS - FAO 200 Skörd och fodervärde i top
En något senare sort med särskilt hög stärkelseskörd och mycket god smältbarhet. Den är relativt hög, men har utmärkta stjälkegenskaper och är frisk med god sjukdomsresistens. Osterbi CS är för dig med stora krav på ditt ensilage, både när det gäller mängd och fodervärde.

 

Nytt & Nyttigt om Grovfoder 2018/2019

Artikelarkiv
FarmAC

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter