Naturlig form ger ett högre upptag

I Deltamin Får med koppar ingår naturligt E-vitamin och organiskt selen. Naturligt E-vitamin och organiskt selen har betydligt högre tillgänglighet för individen jämfört med syntetiskt E-vitamin och oorganiskt selen. Med högre tillgänglighet minskar risken för reproduktionsstörningar, muskeldegeneration och dessutom förbättras lammens tillväxt. Det gör det extra fördelaktigt att välja ett mineralfoder till dräktiga och digivande tackor med naturligt E-vitamin och organiskt selen då det överförs till fostret och senare även till mjölken vid digivning. Försöksresultat har visat att lamm ifrån en tacka som fått selentillskott i form av organiskt selen har en högre selenkoncentration i levern och blodet vid födsel och har ett ökat upptag från råmjölken jämfört med lamm från en tacka som inte fått kontinuerlig tilldelning.

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter