Aktivt och Passivt kontrakt – en riskhanterare!

Morten Hoel, Spannmålschef i Svenska Foder

 

Teckna ett Aktivt eller ett Passivt kontrakt med Svenska Foder.

-Idag ser spannmålsmarknaden inte ut som den gjorde en gång, säger Morten Hoel, Spannmålschef i Svenska Foder. Priserna var då lägst under skörd och steg därefter. Idag svänger kurvorna mycket mer och det går inte längre att förutse svängningarna som tidigare. Därför har vi skapat Aktivt och Passivt Kontrakt i Svenska Foder.

Med Aktivt och Passivt kontrakt lämnar du över risken till Svenska Foder. Du tecknar ett kontrakt och har ett garanterat minimum på den fysiska varan. Det skapar trygghet i din verksamhet. Samtidigt följer du med i prisuppgångarna och får del i dessa.

-Genom våra kontrakt – Aktivt och Passivt kontrakt - styr lantbrukaren risken. Jag menar att det kan vara en smart lösning att teckna ett kontrakt på en del av den vete eller raps som lantbrukaren har odlat. Det ger en säkerhet mot svängningarna – där man garanteras ett pris, men fortsatt har möjlighet att få del i en eventuell prisstigning, konstaterar Morten Hoel.

 

 

 

Teckna ett Aktivt eller Passivt kontrakt tillsammans med dina övriga spannmålskontrakt.

  • Minimera risken när du säljer spannmål och oljeväxter.
  • Vara mindre beroende av prissvängningar på spannmålsmarknaden.
  • Ta del av en möjlig ekonomisk vinst utan risk.
  • Stabilisera din driftsbudget.
  • Reducera omkostnader genom lagerhållning hos Svenska Foder.

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter