Arne Rantzow ny VD i Svenska Foder

Av privata skäl har idag Claudio Pelsen på egen begäran och med stöd från styrelsen i Svenska Foder valt att lämna posten som VD.

-Claudio har gjort en stor arbetsinsats med ett helhjärtat engagemang i sina roller inom DLG-koncernen och senast som VD i Svenska Foder, säger Kristian Hundebøll, Koncernchef i DLG och styrelseordförande i Svenska Foder. Jag har full respekt för de prioriteringar som Claudio gjort och tackar honom för tiden som VD i Svenska Foder.

-Samtidigt vill jag meddela att Arne Rantzow tackat ja till att bli ny VD i Svenska Foder. I och med att Arne redan är i vice VD får vi en mycket smidig övergång i den uppkomna situationen. Jag har stora förhoppningar till att Arne kommer att bli en bra VD i Svenska Foder med den stora erfarenhet som han har från svensk lantbruksbransch. Arne har också lång erfarenhet av att leda större organisationer och har på mycket kort tid åtnjutit stor respekt bland de anställda i Svenska Foder, säger Kristian Hundebøll.

-Jag själv och övriga i Svenska Foders styrelse önskar Arne lycka till i rollen som VD och är övertygade om att Arne tillsammans med företagets engagerade och lojala medarbetare fortsätter att utveckla Svenska Foder till nytta för lantbruket och de svenska lantbrukarna, avslutar Kristian Hundebøll.

Arne Rantzow, nytillträdd VD i Svenska Foder:

-För mig kännetecknas ett framgångsrikt företag av tillväxt, stort kundfokus, kostnadseffektivitet, kompetent personal och öppen kommunikation. Under min tid korta som vice VD i Svenska Foder har jag redan fått bekräftat att Svenska Foder uppfyller alla dessa kriterier. Jag känner mig väldigt inspirerad över att tillsammans med alla duktiga och engagerade medarbetare få arbeta med att fortsätta utveckla Svenska Foder till att bli en ännu bättre affärspartner för de svenska lantbrukarna.

Arne Rantzow är även del av Group Management i DLG-koncernen.

För mer information, kontakta:

Kristian Hundebøll, Koncernchef DLG-koncernen:                +45 296 819 50
Arne Rantzow, VD Svenska Foder:                                     +46 010 130 83 06

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter