Två nykomlingar - årets favoriter vid höstsådden

Inför årets höstsådd har två nykomlingar som började odlas i mindre omfattning förra året verkligen visat framfötterna. Vi talar förstås om Praktik och Torp.

- Efter en sen höst som årets har tidigheten i Praktik verkligen uppskattats hos våra odlare, säger Niklas Ingvarsson. Hos många lantbrukare har låga proteinhalter på kvarnveten varit ett problem. Men många vittnar också om att på Praktik har proteinhalten hållit sig högt. Det borgar för ett bra kvarnvetepris!

En nyhet för året är sorten Torp som för tredje året i rad ligger i absoluta toppen i avkastningsligan.
-Torp är ett fodervete som liksom Mariboss är en väldigt frisk sort, konstaterar Niklas Ingvarsson. Torp är dock något tidigare och har lite bättre stråstyrka.

Praktik
Ett vinterhärdigt kvalitetsvete med många fördelar. Tidig mognad som ger förutsättningar för en gynnsam höstrapssådd, ett stabilt falltal och god kärnkvalitet. Tillsammans med sina utmärkta bakningsegenskaper gör det Praktik till ett säkert val under våra nordliga förhållande.

Torp – NYHET!
Torp är ett fodervete med hög avkastningspotential även på de lite lättare jordarna. Den är något kortare än Mariboss och har mycket god stråstyrka. Torp har utmärkt sjukdomsresistens särskilt septoria och mjöldagg. Medeltidig mognad och högt energiinnehåll. Torp har gått bra även i länder som Frankrike, Danmark, Tyskland och Storbritannien och är helt klart en sort att räkna med i framtiden.

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter