GEV-Intesiv odling

GEV = Godkänd ekologisk vallblandning
Statens Jordbruksverk bestämmer villkoren för GEV-blandningar. Reservation för att villkoren kan ändras under säsong.


GEV SäkerGEV Säker symboler
Blandning med en fantastisk uthållighet samtidigt som avkastningen hålls på topp i lite kärvare lägen. Härdig vall där Hykor tillsammans med timotej skapar möjligheter vid skörd 3-4 ggr/år. En säker blandning under flera år.  . 
GEV Säker diagram


GEV TapperGEV Tapper symboler
En blandning med timotej, eng. rajgräs och rörsvingelhybrid, med god balans av baljväxter. GEV Tapper ger en uthållig vall med hög skörd och god smaklighet för mjölk- och köttproduktion. Skördas minst 3 ggr/år.

GEV Tapper diagram


GEV KraftGEV Kraft symboler
Blandvall med lusern för en hög och jämn baljväxtandel i vallen under hela dess liggtid. Lusern bidrar med högt protein-innehåll, bättre torktålighet och högre totalavkastning i de regioner där lusern trivs. Skördas minst 3 ggr/år.

GEV Kraft diagram


NYHET 2017 - GEV KvalitetGEV Kraft symboler
Intensiv uthållig blandning som ger dig en hög säkerhet och ett bredare skördefönster. Innehåller rörsvingeln Karolina som kombinerar hög avkastning med en senare mognad. Skördas 3 ggr/år. (Vid gynsamma förutsättningar 4 ggr/år).


GEV KusefårGEV Kusefår symboler
En säker gräsblandning för flerårig vall som passar de flesta jordar. Lättorkad säker gräsblandning till ensilage och hö. Passar bra till häst och får. Skördas 1-2 ggr/år.

GEV Kusefår diagram


GEV mindre intensiv odling, klöver

 

GEV Stabil
Härdig slåtterblandning. Röd-/vitklöver i kombination ger en jämn baljväxtandel, som särkerställer kväveförsörjningen under vallens liggtid. För 2-3-åriga vallar som skördas 2-3 ggr/år. Används till ensilage. Passar utmärkt till mjölk- och köttproduktion..

GEV Stabil diagram


GEV KlassicGEV Klassic symboler
Traditionell härdig vallblandning lämplig till köttproduktion med lite lägre intensitet. En långliggande vall för dig som inte vill ha vitklöver. Skördas 2 ggr/år.

GEV Klassic diagram


GEV Betesvall


GEV Speed BeteGEV Speed Bete
En GEV-blandning för dig med intensivt bete. En högre andelen eng.rajgräs bidrar till en snabbare återväxt. Passar till mjölk-, kött- och fårproduktion.

GEV Speed Bete


GEV Universal BeteGEV Universal Bete
En uthållig universalblandning för flerårig betesvall som passar de allra flesta lägen. Lämplig till mjölk-, kött- och fårproduktion. Kan med fördel användas till slåttervall vid får- och lammproduktion. 

GEV Universal Bete diagram


 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter