Fiskmjöl i Hällekisfabriken

I Foderfabriken i Hällekis kommer det göras en investering för att kunna använda fiskmjöl i de ekologiska fjäderfäfodrena.

- Idag använder vi ett fiskproteinhydrolysat men det är en extrem brist på denna råvara vilket gör att vi har fått tacka nej till flera ekologiska fjäderfäkunder berättar Åsa Carlsson, produktchef Fjäderfä. För att kunna fortsätta satsa på våra ekologiska fjäderfäfoder så har vi därför tagit beslutet att investera i en ombyggnad av Hällekisfabriken som gör det möjligt för oss att använda fiskmjöl. Denna ombyggnad gör det möjligt för oss att särhålla produktionen av ekologiskt fjäderfäfoder från produktionen av nötfoder. Ombyggnationen förväntas vara klar under kvartal tre. 

 

Åsa Carlsson, produktchef Fjäderfä

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter