Reform - en sort för både kvarn och foder!

I fjol visade höstvetesorten Reform sin styrka - ett år då försommartorkan på många håll blev svår, visade kvarnvetesorten Reform vad den kunde prestera under svåra förhållande. 

Reform är A-kvalitetsvetet som är vinterhärdig med ett högt och stabilt falltal och en hög skörde- och kvalitetssäkerhet. Sorten blev en storsäljare för Svenska Foder. Men inte bara här har sorten fått ett genomslag. Även i Tyskland har Reform blivit omåttligt populär och är följaktligen idag landets största kvarnvetesort.

- Reform, som är en kärnfyllare, bygger bestånd utan att sätta jättemånga ax, säger Niklas Ingvarsson, Produktchef  Utsäde och Frö. I stället satsar den på stora kärnor. I fjol hade vi bra förutsättningar för etableringen av odlingen - 
vintern var inte så påfrestande för grödan. 
- Den stora utmaningen blev istället försommartorkan, fortsätter Niklas. När torkan slog till, kunde Reform bättre hushålla med den begränsade vattentillgången och plantan satsade alla resurser på att bygga mycket skörd. 
Därför låg också sorten högst i avkastning av alla kvarnvetesorter i Sverige. 

- Reform har högst avkastning av alla kvarnvetesorter i Sverige, och nästan samma avkastning som våra foderveten, säger Niklas. Med högt kväve-optimum i Reform kan man nå ännu högre skörd än i foderveten och på så vis få bättre odlingsnetto. I år betalar Svenska Foder proteintillägg även för sitt fodervete. Det gör Reformodlingen intressant även för den som odlar fodervete.

- Med ett proteintillägg på foderveten, boostar det kalkylen tydligt för dig som odlar fodervete. Reform är helt klart ett bra alternativ för en sådan satsning.

 

Fakta Reform
Reform är en Kärnfyllare. Det innebär att sorten når hög skörd genom att bygga stora, tunga kärnor. Den strategin kan ge hög skörd även vid tunnare bestånd. För optimal skörd skall Reform sås i normal tid, gödslas tre gånger med hög total kvävenivå.

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter