Solskyddsfaktor ger en mildare mjölkning

KenoLac är ett spendopp som ger resultat - på alla håll. Peter Nagy driver mjölkproduktion med 70 stycken mjölkkor i Västerstad i närheten av skånska Hörby. Korna står i en uppbunden ladugård och mjölkas på sin båsplats. Sedan ett par år tillbaka använder Peter KenoLac för att doppa spenarna efter mjölkning.

- Det var inför ett betesläpp som Helena Hägg, min säljare på Svenska Foder, introducerade KenoLac för mig, berättar Peter Nagy. KenoLac har många fördelar. Men det som först lockade mig att testa var att det är ett spendopp med solskyddsfaktor och som även var flugavvisande.
- Alla vet vi hur det känns när man bränt sig i solen, man blir röd, torr och öm fortsätter han. En ko som bränt sina spenar likaså och har därefter ofta obehag vid mjölkning och svårt att stå still.

Solskyddsfaktorn fungerar men är bara en av många fördelar som KenoLac har med sig. Med KenoLac som spendopp håller spenarna sig mjuka och följsamma året runt.  
- Det skapar färre arbetsmoment för mig och kon slipper att ha obehag under mjölkningen, säger Peter. Att smörja spenar med mjukgörande salva har vi helt slutat med - det behövs inte längre.

Den tydliga gula färgen som blir på spenarna av KenoLac gör det enkelt att se att alla spenspetsar är behandlade. Dessutom är det en dryg produkt som fäster bra. 

Detta är några anledningar till varför vi använder KenoLac året runt, avslutar Peter.

 

Om Peter Nagys produktion
Antal kor: 70 stycken
Ras: Holstein
Mjölkavkastning: 10 500 kg ECM
Mjölkningssystem: Uppbunden ladugård
Mjölken levereras till: Skånemejerier

 

Förbättringssteg med KenoLac

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter