Helfoder till slaktgrisar

Opti Start
Ett energi- och aminosyrarikt foder med extra hög smaklighet. Vitamin- och spårämnesinnehållet är förstärkt och fiberspjälkande enzymer är tillsatta för att höja smältbarheten. Opti Start är fodret med många möjligheter. Förutom att användas som ett insättningsfoder är det även tillräckligt bra för att vara ett intressant alternativ för tillväxtgrisar som väger mer än 20 kg. Tack vare sitt höga näringsinnehåll kan Opti Start även användas som enhetsfoder tillsammans med vassle.

Opti Bonus
För dig med höga krav på produktionsresultaten. Fodret har en hög nivå av aminosyror och innehåller också fiberspjälkande enzymer för att höja smältbarheten. Opti Bonus passar också dig som har höga krav på produktionsresultaten, men som väljer att ha ett och samma foder under hela uppfödningsperioden. 

Opti Basic
Använder du dig av fasutfodring är Opti Basic ett utmärkt slutfasfoder. Men Opti Basic passar också som ett enhetsfoder i besättningar med lägre intensitet då det innehåller en något lägre nivå av aminosyror. 

 

Fasutfodring
Den unga slaktgrisen har högre krav på fodret än en äldre gris. Insättningsfodret behöver ha högt näringsinnehåll och smaklighet då det oftast är foderintaget som begränsar tillväxten. I takt med att grisen sedan växer och blir äldre sjunker näringsbehovet. Genom att använda foder som är anpassat till grisens behov utnyttjas fodret bättre och lösningen blir oftast mer ekonomisk.

 

Olof Månsson
Produktchef Gris
olof.mansson@svenskafoder.se

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter