Möt vår nye växtodlingschef

Jonas Baudtler - från sax till ax

Jonas började sin yrkesbana som frisör i familjeföretaget i Lidköping. Därefter har han alltid arbetat med sälj. Allt från vattensängar till lantbruksmaskiner. Där i mellan skivor, godis och bilar. Nu är han Svenska Foders nya säljchef inom Växt region Mellansverige. Senast kommer han från Kellfri, där han arbetat som exportchef och mestadels jobbat med att starta upp nya exportmarknader. 

I rollen som säljchef Växt i Svenska Foder är det mycket som är nytt och spännande. 

- Att få jobba med så här otroligt kompetenta säljare är en förmån! De sitter på en enorm kunskapsbank som jag hoppas kunna spilla över på mig också. Utmaningen för mig personligen ligger i att lära mig mer om produkterna. Det finns otroligt mycket tyckande och kunnande baserat på egna erfarenheter men det finns inget riktigt facit. Kunskap och förståelse för produkterna är A och O för att få ihop helheten, säger Jonas och fortsätter:

- Jag ställer en massa frågor och framstår hellre dum i fem minuter än resten av livet!

Jonas och säljarna har som mål att träffas en gång i månaden. Tanken med träffarna är att arbeta samman gruppen trots att de är utspridda med ett antal mil i mellan sig, för ett tätare samarbete och dialog. Dessutom kunskapsutbyten! 

- Jag tycker det är viktigt att lyfta vissa individers kunskap och dela med de andra. Om någon t ex säljer otroligt mycket av någon särskild produkt så måste det ju bero på att hen har bättre argument och mer kunskap än oss andra - där ska vi jobba och dela med oss kunskapsmässigt! 

Att det är hård konkurrens på marknaden är ingen hemlighet. Verkligheten blir mer och mer global och råvarumarknaden har ett mer direkt genomslag än tidigare, vilket påverkar både Svenska Foder som aktör och våra kunder. 

- För oss gäller det att bygga och sedan behålla förtroendet hos våra kunder. Förståelsen för varandras verklighet är viktig. Målet är att skapa en lönsam helhet för lantbrukaren, avslutar Jonas.

 

Jonas Baudtler
Ålder: 48 år
Familj: Fru och två barn
Bor: på landet på gård med hästar, kanin, undulater och hund

Kuriosa
Äter helst: En god pasta
Reser: helst till solen
Intressen: Familjen, gården och hästarna
Kopplar av: Med sport på tv. Och i min lastmaskin!
Dold talang: Är en jäkel på att snacke dansk

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter