Dubbla världsmästare i drömmar och femgångskombination

Tidningen gör besök i Hästveda, Rävninge och träffar paret Katie och Daniel Sundin Brumpton som till yrket kallar sig hästentreprenörer. Och när man som reporter för dagen börjar reda i vad paret jobbar med känns just ordvalet hästentreprenörer ytterst relevant - allt man kan försörja sig på inom häst helt enkelt. 

Med brinnande intresse, entusiasm och företagsanda tar sig paret an poddar, sponsorskap, arrangera tävlingar, utbildning och kurser, hovslageri, design av sadlar, nätshop, avel, Sveriges största nyhetshemsida för islandshästar nyhetsbrev på nätet och en i allra högsta grad levande träningsstation på den egna gården i Rävninge. Just nu finns där 19 hästar i träning, en anställd och en praktikant från Skottland. Och ett gäng hundar. 

Speciellt stolta är de över att ha startat islandshästnyheter.se som är Sveriges största nyhetsida på nätet där reportage, artiklar och bevakning från tävlingar ligger i fokus. 
- 2012 lanserades hemsidan - det var den första i sitt slag i Sverige och idag är den störst, berätter Daniel. Redan den första artikeln slog rekord med över 10 000 läsare, detta eftersom det var en otroligt stor nyhet som engagerade väldigt många, men man ska ju ha tur! 
-Efter det har det bara rullat på, konstaterar han. 

Både Katie och Daniel har levt och andats häst sedan barnsben och i tidiga tonår började båda tävla. Det är framförallt Islandshästar som fångat parets uppmärksamhet eftersom Katie, som bott på Island, fattat tycke för denna robusta lilla hästras. 

Katie har ridit i landslaget sedan 2002 och kammat hem ett antal imponerande titlar, till exempel Nordisk mästare 2004, VM-brons 2015 och världsmästare i femgångskombination 2007. Imponerande!

Även om Daniel både har ridit i landslaget och har en del guldmedaljer på väggen, från bland annat SM, så jobbar han numera mestadels med hovslageri, både i Sverige och Norge. Tidigare med alla hästraser men numera är han nischad mot Islandshästar då det är där han och Katie har sin djupaste kunskap.
-Det är naturligtvis en fördel att ha ridit mycket och att ha en bred hästkunskap som hovslagare, eftersom man har helhetstänket med sig och kan även tipsa om foder, berättar Daniel och fortsätter:
- Vi fodrar våra hästar med Equsana Iceland som är ett färdigfoder speciellt anpassat till Islandshästar och deras behov av vitaminer och mineraler. En ytterligare fördel med fodret är att det är lätt att fodra med, säger Daniel.

Att Katie och Daniel både arbetar och lever tillsammans kan tyckas utmanande för en utomstående men paret ser inga problem med detta. 
-Jag har den bästa arbetskamraten man kan tänka sig, säger Daniel och Katie tillägger:
-Vi kompletterar varandra bra och är ärliga med varandra. Vi är bra på att mysa och är noga att se till att få egentid, utan jobb- och hästsnack …även om det blir rätt mycket prat om hästar, skrattar hon. 

Nu när hösten kommer, ser paret till att få lite ledigt. Under sommarens ljusa timmar är det lätt att jobba dygnet runt när man har jobbet runt knuten. 
Härnäst på agendan är det Elmia Icelandic Power Show. Det är ett nytt event med islandshästar där världseliten, utmanare och juniorer möts för att tävla om ära och prispengar, på en 250 meters ovalbana inomhus. Eventet går av stapeln 27-29 oktober och arrangeras samtidigt som Elmia Scandinavian Horse Show.
Innan dess ska det laddas batterier med tv-serier i soffan och långkok men också rejält med planering och jobb. 
-Inget sker av slumpen, det är hårt arbete och många timmar man måste vara villig att lägga. Men vi har alltid sagt och levt efter devisen: If you can dream it, you can do it, säger Daniel. 

Vi önskar Katie och Daniel lycka till på Elmia och med att fortsätta drömma! 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter