DLG tjänar betydligt mer pengar

  • DLGs intjäning ökar med 16 %
  • För första gången i DLGs historia överstiger den primära driften (EBIT) 1 miljard DKK
  • Rekordstor utdelning till ägarna på 174,3 miljoner SEK

DLG offentligör idag sitt hittills bästa bokslut med ett resultat före skatt på 991,3 miljoner SEK – en förbättring på 16 procent jämfört med förra året (851,6 miljoner SEK). Samtidigt passerade koncernens driftsresultat (EBIT) för första gången 1 miljard DKK. Omsättningen på 65,3 miljarder kronor var på nivå med föregående år. DLG deklarerar 174,3 miljoner SEK till ägarna – den högsta nivån i DLGs historia. 

Framgången med resultatet beror framförallt på en fortsatt mycket positiv utveckling i koncernens tre tyska dotterbolag: HaGe, Deutsche Vilomix och Team inom företrädesvis Lantbruk, Vitmainer & Mineraler samt Service & Energi. Här ökade resultatet före skatt med 21% till 632 miljoner. (521,6 miljoner SEK).

Kristian Hundebøll

-Vi är mycket nöjda med årets resultat, som har mer än infriat våra förväntningar. Det gäller också våra finansiella nyckeltal. Vi skördar nu frukterna av de senaste årens målinriktade och framgångsrika omställningsprocess av DLG-koncernen, säger koncernchefen i DLG, Kristian Hundebøll.

Samma omsättning, bättre lönsamhet

-Att vi har förmått öka intjäningen så markant – på samma omsättningsnivå som 2016 – beror på att vi har erövrat marknadsandelar och förbättrat intjäningen inom koncernens tre huvudområden. Även de senare årens investeringar inom ägg- och fjäderfänäringen har gett en god avkastning, särskilt på den skandinaviska marknaden, säger Kristian Hundebøll. 

-Vi  har således tagit ett stort steg mot att nå vår målsättning i vår strategi ”DLG Leading The Way 2021”. Vi förväntar oss att vi skall genererera ytterligare tillväxt genom stora strategiska investeringar under de kommande 1-2 åren i Tyskland, Frankrike och Storbrittanien, säger Kristian Hundebøll.

För ytterligare information: 

Kristian Hundebøll, koncernchef, DLG: +45 2968 1950; kjh@dlg.dk
Jes Randrup, kommunikationschef, DLG: +45 4219 0535; jesr@dlg.dk
 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter