Vi har det rätta underlaget för en bra skörd – har du?

Vet du vilken sort som är efterfrågad på marknaden? Har du kollat upp vad som är efterfrågat? Vad behöver du till dina djur? Hur ska du gödsla? Vad ska du spruta? Många frågor. Och den rätta tiden är nu. När sådden är över. Fundera över ditt upplägg till hösten. Vi hjälper dig gärna att tänka och komma med förslag. Här presenterar vi några sorter som vi tror på och några nya kort! Nu kör vi!

 

Vete

Praktik
Ett vinterhärdigt kvalitetsvete med många fördelar. Tidig mognad som ger förutsättningar för en gynnsam höstrapssådd, ett stabilt falltal, hög proteinhalt och god kärnkvalitet. Tillsammans med sina utmärkta bakningsegenskaper gör det Praktik till ett säkert val under våra nordliga förhållanden.

RGT Reform
Ett A-kvalitetsvete med hög skördenivå. Den är vinterhärdig, med ett högt och stabilt falltal och har därmed hög skörde och kvalitetssäkerhet. Karaktäristiskt för RGT Reform är ett brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria och mjöldagg, såväl som gul- och brunrost.


”Ta sikte på höstvetesorter med potential till både hög skörd och hög proteinhalt till dina grisar.”
Olof Månsson, Produktchef Gris

 

Raps

DK Exception - Hybrid
Vinnare av rapsmästaren 2016. Hög avkastningspotential, kortare stjälk och en mycket god stjälkstyrka. Höstens kompakta och lugna växtsätt gör sorten lämplig för normal till tidig sådd. DK Exception är både phoma- och drösningsresistent.

Dariot - Hybrid NYHET!
Dariot är vår den nya sköna världen inom rapsodlingen. Normal till sen sådd genom snabb höstutveckling. Medelhög med god stjälkstyrka. Utmärkt för olika jordtyper. Medelsen mognad och innehar phoma- och drösningsresistens. Väl värd att prova.

 

Eko Vete

Eko Ellvis
Ett kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Den är väl anpassad till våra nordiska förhållanden och den goda falltalsstabiliteten har visat sig ge Ellvis mycket små fältgroningsskador under besvärliga år. Kort sagt är Ellvis en välbalanserad sort, som ger mervärde för både dig som lantbrukare och slutanvändaren.

Eko Mariboss
Högt avkastande foder och etanolvete med utmärkt vinterhärdighet. En sort som har mycket god bestockningförmåga, vilket ger ogräsen tuff konkurrens. Har hittills visat unik resistens mot gulrost och legat på en låg nivå avseende övriga sjukdomar. Mognaden är 3 dagar senare än mätarblandningen vilket gör Mariboss till ett bra komplement till andra tidigare grödor på gården. Mariboss har fungerat särskilt väl även vid senare sådd.

 

Rågvete

Probus
Rågvete med en mycket hög avkastningsstabilitet som via den mycket goda sjukdomsprofilen presterar övertygande både i svampbekämpande och obehandlade led. Hög motståndskraft mot gulrost under samtliga år i provning. Medeltidig mognad med något kortare strå och en hög stråstyrka.

 

Höstkorn

Frigg - 2 radskorn
Frigg är ett 2-radskorn som presenterar en stabil avkastning i hela landet. Frigg har även god vinterhärdighet och goda stråegenskaper där strået är relativt kort och med en god stråstyrka. Frigg är en frisk sort med god motståndskraft mot kornrost. 

 

Allt och lite till...
Du hittar mycket mer i vår broschyr Nytt&Nyttigt om Växt & Spannmål.

 

 

 

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter