Controller med ambitioner

Älskar du en dynamisk arbetsplats, siffror och har en analytisk förmåga? Vill du fortsätta utvecklas i rollen som Business Controller, och ta steg vidare i karriären med hårt arbete och kompetens? Perfekt, då är rollen som Business Controller på Svenska Foder något för just dig!

Om tjänsten som Controller

Du är gränssnittet mellan ekonomiavdelningen och bolagets verksamhet. Med controllingansvar för olika verksamhetsområden stöttar du avdelningschefer med kalkyler, ekonomisk uppföljning, prognoser och analyser. Som Business Controller ingår du i bolagets ekonomifunktion som idag består av 9 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framtagande och uppföljning av operativa nyckeltal och kalkyler
  • Budgetering och prognostisering samt uppföljning utfall mot budget
  • Vara en viktig kugge i bolagets bokslutsprocess
  • Vara med och driva i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom processer och rutiner.

Vem är du?

Vi tror att du är utbildad lantmästare (ekonom), högskoleekonom eller liknande med en stor ambition att fortsätta att växa inom vårt kunskapsområde. Vidare har du bra kunskaper i Excel, en bra analytisk förmåga och en vana att hantera stora datamängder.

Du är som person energisk, arbetsam, analytisk, ansvarsfull och trygg i dig själv samt trivs i en miljö som genomsyras av målmedvetenhet och engagemang. För att lyckas i rollen är du nyfiken, service-minded och trivs med många kontaktytor. Vidare har du ett bra sinne för struktur och kan arbeta både självständigt med rätt prioriteringar och i team. Det är även meriterande om du har kännedom och förståelse för lantbruksektorn.

Om Svenska Foder

Svenska Foder är leverantör av foder och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen. Svenska Foders huvudinriktning är att vara producent och grossist med ett väl utbyggt distributions- och försäljningsnät i nära samarbete med återförsäljare och genom våra 11 egenägda butiker. Vi arbetar i en kundorienterad organisation där närhet till kunden, effektivitet och service är nyckelord.

Inom Svenska Foder koncernen är vi ca 300 anställda och har en omsättning på drygt 4 miljarder kronor. Vi ingår i en världsledande dansk koncern inom lantbrukssektorn, DLG, som har högt fokus på kvalitet, värdeskapande verksamhet och utveckling.

Placeringsort
Lidköping

Tjänstgöringsgrad
Heltid

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer? Vänligen kontakta Robert Tånemo (CFO) på robert.tanemo@svenskafoder.se eller 010-130 29 90. Ansökan vill vi ha senast den 30 juni och skickas till evonne.mogren@svenskafoder.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan!


Kategorier i: