Ekonomiassistent (vik) till Svenska Foder

Vi söker nu en ekonomiassistent då en av våra medarbetare skall gå på föräldraledighet.

Ekonomiavdelningen på Svenska Foder består av tio personer, där du blir en av fem ekonomiassistenter/redovisningsekonomer. Du kommer arbeta tillsammans med ett glatt, hjälpsamt och kunnigt gäng. Vi sköter bland annat kund- och leverantörsreskontror, in- och utbetalningar, skatter och avgifter i Svenska Foder, jämte ett tiotal dotterbolag i varierande storlek.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Hantering av leverantörsfakturor/leverantörsupplägg och matchning av inköpsordrar.
  • Utlandsbetalningar
  • Avstämning av balanskonton
  • Ansvara för dotterbolags löpande redovisning, avstämningar samt upprättande av årsbokslut, kontakter med revisor, myndigheter mm.
  • Vara med i olika projekt för att utveckla och effektivisera processer och rutiner.
  • I övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Vem är du?

Du har en utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kvalificerar dig till att självständigt arbeta som Ekonomiassistent. Du har en god datorvana och erfarenhet från affärssystem samt god kunskap i Office programmen.

Som person är du energisk, arbetsam, ansvarsfull och noggrann. Du trivs i en miljö som genomsyras av målmedvetenhet och engagemang. För att lyckas i rollen är du nyfiken, serviceinriktad och trivs med många kontaktytor. Vidare har du ett bra sinne för struktur och kan arbeta både självständigt och i team.

Om Svenska Foder:

Svenska Foder är leverantör av foder och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen. Svenska Foders huvudinriktning är att vara producent och grossist med ett väl utbyggt distributions- och försäljningsnät i nära samarbete med återförsäljare.

Vi arbetar i en kundorienterad organisation där närhet till kunden, effektivitet och service är nyckelord. Koncernen har 300 anställda och en omsättning på ca. 6 miljarder kronor.

Svenska Foder har sitt huvudkontor i Lidköping. Övrig försäljning/adm. finns i Knästorp utanför Lund och i Västerlösa utanför Linköping. Dessutom har man försäljningskontor i Mälardalen, Kalmarområdet och Halland.

Svenska Foder finns med egna anläggningar, utöver dessa orter, på ett 30-tal platser. Det är foderfabriker, utsädesanläggningar, hamnanläggningar, butiker/lagerterminaler för mottagning av spannmål samt försäljning/leverans av djurfoder, utsäde, gödning och kemprodukter.

Placeringsort – Lidköping

Omfattning – 100 %

Anställningsform  –  Vikariat för tiden 2023-12-01–2025-08-31

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer? Vänligen kontakta Ann-Charlotte Fridh Ekonomichef, ann-charlotte.fridh@svenskafoder.se eller 010-130 29 70. Ansökan sänds till rekrytering@svenskafoder.se senast  den 22 september 2023.  Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan!


Kategorier i: