Färdigfoder till mjölkkor

Oavsett vilket mål du har med din produktion eller vilket utfodringssystem du valt har vi fodret som gör att du når de resultat du tänkt dig. Här hittar du våra färdigfoder speciellt anpassade för mjölkkor.

Rosa

Skonsamma färdigfoder med hög energinivå. Fiberkvaliteten är hög vilket gör att de är ett bra val tillsammans med majsensilage. Innehåller alltid soja.

Fetthaltshöjande Rosa

Fetthaltshöjande Rosa är foder med egenskaper som ökar mjölkens fetthalt.

Inga

Foder med närproducerade råvaror för alla behov. Inga är en serie soja- och palmfria foder där råvarorna är producerade i Sverige eller Europa.

Stella

Stella är stärkelserikt färdigfoder med produktionshöjande fördelar från flera råvaror.

Stråla 245

Ett riktigt koncentrerat foder både vad gäller energi, protein och AAT. Passar bra tidigt i laktationen, till högmjölkare och i roboten där ättiden kan vara begränsande.

Grönmix​

Fiberrika foder med begränsat proteininnehåll som
stabiliserar magar och ersätter grovfoder vid behov.


Kategorier i:

Rosa Energi & Rosa 126

Inge Bodelsson, Gaddaröd, Degeberga, 60 st mjölkande
Hur länge har Rosa Energi och Rosa 126 funnits? Jag tror jag pendlat mellan dessa två foder i åtminstone 15 år och vilket av dem jag använder beror på grovfodrets kvalitet. Jag har vid enstaka tillfälle testat annat kraftfoder men snabbt bytt tillbaks till Rosa igen. Rosa äter alla kor med god aptit, halterna i mjölken håller sig högt och stabilt och pelletskvaliteten är alltid bra, konstaterar Inge.

Stråla 245 & Rosa Fett

Erik & Tina Johansson, Klockaregård, Bolmsö, 100 st mjölkande
Vår säljare Camilla Gustavsson föreslog för drygt ett år sedan en kombination av energitäta Stråla 245 och fetthaltshöjande Rosa Fett i foderstaten. En kombo för att möta upp de höga proteinvärdena som analysresultaten på årets grovfoder visade. Vi har aldrig haft så mycket mjölk och halterna har också varit höga. Det har helt enkelt fungerat klockrent sedan dess, säger Erik och Tina i mun på varandra.

 


Kategorier i: ,