Search
Close this search box.

.

.

Digital clinic med Unghästverkstaden

Björn Svensson, Unghästverkstaden är en av sponsorryttarna till Hippo och en av Sveriges mest anlitade unghästutbildare. Hästägare lämnar sina unghästar till Björn och han utvecklar deras potential så att ägarna så småningom kan sälja dem vidare. Att träna hästar har han idag gjort länge, redan från 17 års ålder, då han hoppade av gymnasiet. Det är något han kan. Något han är säker på. Det är också därför sticker han gärna hål på myter inom hästvärlden i sociala medier.

– Om man börjar arbeta med unghästar innebär det att man måste jobba hårt, säger Björn Svensson. Det både kan och gillar jag. Hur tar man ett djur som är född till att klara sig på stäppen och undvika rovdjur, till att få det att hoppa högt över ett hinder? Det är den utmaningen jag vill åt.

Unghästverkstaden finns idag på en nybyggd anläggning mellan Norrköping och Finspång. Julen 2020 flyttade han pick och pack till de nybyggda stallarna med 24 boxar och ridhus och hagar.

-Nu har vi fått precis som vi vill ha det, säger Björn. Vi har byggt efter de många erfarenheter vi fått genom åren. Alla de ställen där jag varit, där jag har hyrt in mig, allt har skapat en bank där vi plockat godbitarna ur det som varit bra – och tänkt bort det som bara är klantigt. Nu är det ett superrationellt stall. Vi har nära till hagar och ridhus.

Välkomna till Digital Clinic med Hippos samarbetspartner Björn Svensson, Unghästverkstaden i samarbete med Hästnet

Tillgänglig från: 28/2 kl 20:00

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: