Foder till smågrisarMed hög produktion och god lönsamhet

Smågrisarna är de känsligaste djuren och därför är kraven på deras foder extra högt. Vi på Svenska Foder anstränger oss verkligen för att erbjuda ett smågrisfoder som ger friska smågrisar, hög produktion och god lönsamhet. Alla smågrisfodren har ett noga utvalt innehåll av råvaror och innehåller söt- och smakmedel för att smågrisen ska finna fodren så smakliga som möjligt. Utöver detta ingår organiska syror och enzymer. Syrorna sänker pH i grisens mag- och tarmkanal, vilket minskar risken för tillväxt av skadliga bakterier. Enzymerna ökar smältbarheten för viktiga näringsämnen.

Helfoder för smågrisar

Smågris Prestart Avvänjningsfoder

Nyckeln till en lyckad avvänjning ligger i att ha friska och tunga smågrisar som är vana vid att äta torrfoder. Med Smågris Prestart har du riktigt goda chanser att lyckas! Smågris Prestart är ett extremt smakligt smågrisfoder och baseras på mycket lättsmälta kvalitetsråvaror som är skonsamma för grisen. Det är rikt på aminosyror och innehåller också probiotika som gynnar de goda bakterierna och hämmar de onda. Smågrisarna äter fodret tidigt och i stor mängd vilket gör att de växer bättre. De är tyngre och i bättre kondition vid avvänjningen och deras magar är redan vana vid att utnyttja torrfoder. Att smågrisen äter torrfoder innebär också mindre slitage på suggan som då kan komma i brunst fortare och avlossa fler ägg.

Smågris Start Avvänjningsfoder

Ett avvänjningsfoder för besättningar med höga krav på produktionsresultat. Smågrisfodret Start har en hög energihalt och ett högt innehåll av aminosyror kombinerat med låg proteinnivå per energienhet. Råvarorna är strikt utvalda för att få bästa möjliga smaklighet och en hög smältbarhet för att grisen ska kunna tillgodogöra sig näringsämnena på bästa möjliga sätt. Smågrisfodret har dessutom en extra hög dosering av syror som håller de skadliga bakterierna i schack. Smågris Start följer dessutom Svenska Foders koncept AminoBalans.

Smågris ExpressNäringsrikt tillväxtfoder

Ett näringsrikt tillväxtfoder som med sin höga smältbarhet ger mesta möjliga näring till smågrisarna och minsta möjliga näring åt de farliga bakterierna. Fodret har en hög energihalt och högt innehåll av aminosyror kombinerat med låg proteinnivå per energienhet. Även här är råvarorna strikt utvalda för att få bästa möjliga smaklighet och en hög smältbarhet. Detta visar sig i mycket hög tillväxt och välmående tillväxtgrisar för bästa möjliga produktionsresultat. Smågrisfodret Express följer dessutom Svenska Foders koncept AminoBalans.

Enhetsfoder för lätta val

Många lantbrukare väljer ofta ett enda foder under smågrisperioden. Därför att det är enkelt om de tekniska förutsättningarna för fasutfodring saknas. Här har Svenska Foder olika enhetsfoder att erbjuda – Smågris Alert och Smågris Triumf.

Smågris AlertFoder för Snabb tillväxt

Smågris Alert är ett tryggt och säkert foder som smågrisarna växer snabbt på, även när förutsättningarna inte är de allra bästa. Fodret är smakligt och skonsamt för grisen. Används från födsel till 25 kg.

Smågris Triumf Ett väl fungerande smågrisfoder

Fodret har en något enklare sammansättning och är främst avsett att användas från två veckor efter avvänjning men kan användas under hela smågrisperioden.

Koncentrat för smågrisar

Nutri Smågris Skonsamt och optimalt

Ett avancerat koncentrat som har en hög smaklighet, balanserad proteinhalt och är samtidigt skonsamt för smågrisen. För att förbättra smältbarheten är Nutri Smågris berikat med enzymer, vilket gör att smågrisen tillgodogör sig fodret på ett optimalt sätt. I kombination med egen spannmål blir Nutri Smågris antingen ett näringsriktigt enhetsfoder eller ett tillväxtfoder efter avvänjningsfodret i ett fasutfodringssystem.

Premixer för smågrisar

Konceptet premixer täcker Svenska Foders samtliga högkoncentrerade produkter till grisar. Dessa produkter innehåller olika nivåer av protein, aminosyror, vitaminer och mineraler. De kan kompletteras med ett flertal olika fodermedel (soja, spannmål och vassle eller andra alternativa fodermedel). Dock har varje enskild premix ett specifikt användningsområde i kombination med spannmål och soja samt olika slags vassle. Ibland även som torrfoderalternativ. Vi har ett stort antal premixer att välja mellan och gör även skräddarsydda gårdspremixer.

Det är gårdsoptimeringen som slutgiltigt avgör valet av premix och nivå på inblandningen. Kontakta våra kunniga säljare så tar de tillsammans med dig fram det optimala fodret.