Stalosan – rekommenderad användning

Stalosan kan användas i alla typer av stall oavsett inhysningssystem. Det är inte giftigt, varken för djur eller människor. Stalosan är säkert för miljön och ger ingen korrosion på stallinventarier. Det är en koncentrerad produkt, med låg dosering vilket dessutom gör den prisvärd.

Liggytor

Strö motsvarande 50 g/m2 i veckan så jämnt som möjligt på liggytan, främst under juvret, bakre delen av liggbåsen och fuktiga ställen. Stalosan strös med fördel ovanpå det strömedel som används i liggbåsen. Stalosan kan också blandas med ströet innan det sprids ut förutsatt att man kan åstadkomma en jämn inblandning eftersom en ojämn applicering ger en sämre effekt.

Djupströbäddar

I djupströbäddar strös Stalosan på toppen motsvarande 50 g/m2, helst dagligen och framförallt där korna brukar ligga.

Kalvar

För kalvar rekommenderar vi att Stalosan strös ut med 100 g/m2 en gång i veckan. Använd extra Stalosan, gärna dagligen, i områden med synlig gödsel/diarré. När kalvarna blivit 3 månader kan man övergå till att strö en gång i veckan. Man kan med fördel kasta Stalosan över ströbädden och mot inredningen för att skapa damm vilket säkrar en effektiv fördelning.

Tillbaka till Stalosan