Goda upplevelser med Flair

Bröderna Brian och Niels Jørgen Langhoff har en välfungerande maskinstation en bit från Kolding i Danmark och tillsammans brukar de 320 hektar mark. De har bara goda erfarenheter av att odla vårkornet Flair:

– Utbytet har varit bättre än andra sorter vi har odlat. Det är bra och frisk sort som inte kräver att sprutas så mycket, menar Brian Langhoff. Vi har bara bra erfarenheter av sorten, under de tre år vi odlat den.

De producerar även Flair som utsäde och har av den anledningen valt att bara ha en sorts vårkorn i sin odling. Det hjälper givetvis när sorten både är lätt odla och håller en bra kvalitet.

– Stråegenskaperna är mycket bra, säger Niels Jørgen. Flair har gett bra skördar hos oss, och vi har inget axbrytningar här, som vissa sorter har tendens till. Det hjälper resultatet, såklart!

Flair

Med övertygande prestationer på landets olika lokaler och väderbetingelser introduceras nu vårkornet Flair. Med en medeltidig mognad och resistens mot Mlo och nematoder av ras 1-2. Goda stråegenskaper och ett något kortare strå med låg tendens till strå- och axbrytning. Flair håller hög klass på sina kärnegenskaper genom en god rymdvikt.

Kornfält

Kategorier i: , , , , ,