Nytt & Nyttigt om Fjäderfä – Ute Nu!

Dagens värphöns, kycklingar och kalkoner kräver omsorg om detaljerna för att må bra och prestera på topp. Ju noggrannare man är, desto mer ger fåglarna tillbaka, helt enkelt. För att ge fåglarna möjlighet att fullt ut utnyttja sin genetiska potential att producera finns det flera saker du kan göra, och vi hjälper dig gärna med råd och tips!

Det börjar med en noggrann rengöring och desinficering av stallarna redan innan fåglarna sätts in. Det ger goda förutsättningar för att dom ska må bra och minskar risken för hälsostörningar. Bra produkter använda på korrekt sätt syns på resultaten. Vi kan erbjuda ett komplett sortiment för rengöring och desinfektion, följ gärna vårt förslag till rengöringsschema i den här broschyren så missar du inga viktiga punkter. Glöm inte heller bort vikten av rent vatten, där regelbunden rengöring av vattenlinjerna är a och o.

Planera din produktion för bästa resultat

Det finns tillfällen när fåglarna kan behöva lite extra stöttning, antingen i förebyggande syfte eller för att dämpa pågående störningar. Vissa situationer som kan vara stressande för fåglarna, som tex vid flytt och lastning, är delar av produktionen som vi kan planera och jobba förebyggande med, till exempel genom olika tillskott som är speciellt lämpliga för det aktuella tillfället.

Vitaminer och mineraler verkar stöttande för djuren och produktionen i stressande situationer, och tillskott av olika syror kan bidra till att stabilisera tarmfloran och minska störningar. Miljöberikningar, såsom Peckstones och grovfoder, kan också bidra positivt till djurvälfärden i flocken. Rådgör med din säljare och gör en plan för vilka produkter som ger bäst resultat för just din produktion.

Snabba åtgärder ger snabba svar

Noggrann, daglig kontroll av fåglar och produktion gör att små förändringar snabbt upptäcks och åtgärder kan sättas in, i bästa fall kan man då helt förhindra fortsatta störningar. Men ibland kan situationer snabbt uppstå som inte går att förutse, till exempel snabba väderförändringar, som påverkar klimatet i stallet negativt, eller olika hälsoproblem där fåglarna kan påverkas så att de inte till fullo kan ta upp och utnyttja näringen i fodret. Genom att ge tillskott av olika näringsämnen eller andra produkter via vattnet kan vi snabbt och smidigt ge fåglarna det lilla extra de behöver.

När de ekonomiska marginalerna är pressade är det extra viktigt med hög och effektiv produktion. I den här broschyren hittar du produkter som vi tror på för att ge dina fåglar dom bästa förutsättningarna – då mår både dom och din lönsamhet bra.

Kontakta oss gärna för mer information!

Ditt fjäderfä-team!


Kategorier i: , , ,