Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Mineralfoder för bättre hälsa & produktion

Jakob Karlsson, Kvills Gård  Habo

Deltamin Fertil Ca

Jakob är en kille som har ett brinnande intresse för sina kor. Korta kalvningsintervall är något han har stort fokus på och något som utgör ett viktigt nyckeltal i produktionen, berättar han. Idag ligger kalvningsintervallet på 11,5 månader och kvigornas inkalvningsålder på 23,8 månader. Med Deltamin Fertil Ca som mineralfoder visar korna tydliga brunster vilket är en av de viktigaste förutsättningarna för att kunna hålla kalvningsintervallen korta. Genomsnittet ligger just nu på 1,6 ins/dräktighet. Deltamin Fertil Ca har jag använt sedan 2013 och innan dess har vi periodvis testat mineralfoder från andra leverantörer än Svenska Foder men det är utan tvekan med Fertil Ca jag får bäst resultat, konstaterar Jakob.

Sedan i april månad utfodrar Jakob fullfoderblandning till sina kor. Deltamin Fertil Ca blandar Jakob i mjölkkornas och kvigornas mix tillsammans med gräsensilage, övriga kraftfoderråvaror och tillskottsprodukter. Det är bara sinkorna som inte får Deltamin Fertil Ca i sin mix, säger Jakob. Där är ju sintidsmineralet Deltamin Sin en självklarhet.

Målet och det som driver mig framåt är att ständigt utveckla och trimma mitt företag. Att vara företagare bygger också på att skapa de bästa förutsättningar för mina framtida mjölkkor.

Det gäller att tro på det man gör och veta varför man gör det. Det skapar en röd tråd i produktionen. Valet av mineralfoder är ett mycket bra exempel. Mineralfoder skapar förutsättningar för mjölkkornas framtida produktion. Därför är det naturligt att välja Deltamin Fertil Ca som har fördelar för både kornas hälsa, produktion och fertilitet, avslutar Jakob.

Fakta

Antal kor: 170 årskor
Ras: Holstein/SRB 70/30
Avkastning: 10 500 Kg ECM
Mjölkningsystem: Fiskbensgrop 2×9 (SAC)
Mjölken levereras till: Arla

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: