Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Nytt foderprogram för LSL Classic

Svenska Foders fjäderfäavdelning har tagit fram nytt foderprogram speciellt framtaget för att passa LSL Classic. Det nya foderprogrammet ger en bättre möjlighet att kontrollera äggvikten utan att för den skull kompromissa med produktiviteten.

I foderprogrammet ingår följande tre foderbyten:
Värp Ideal används under uppvärpet för att ge en lite lugnare ökning av äggvikt. Om äggvikten drar iväg för mycket under den här perioden kan vara svårt att dämpa den i ett senare skede. Hur länge fodret används avgörs av äggvikten och produktiviteten. Genom att följa dessa parametrar noga får man de bästa förutsättningarna för att göra ett foderbyte i rätt tid.

Värp Mitt sätts in efter Värp Ideal för att lugna utvecklingen av äggvikt men bibehålla produktiviteten på en hög nivå.

Värp Balans är slutfasfodret som är förstärkt med Pidolin för en bättre skalkvalitet. Pidolin hjälper till att påverka hönans skalkörtlar så att de skalhinnor som bildas innanför skalet blir tjockare och mer elastiska. Då blir äggskalet kraftigare och bättre. Även detta foder har ett extra fokus på att dämpa äggvikten och därmed minimera antalet ägg som blir för stora.

Åsa Carlsson, produktchef Fjäderfä, förklarar varför man tagit fram
foderprogrammet för LSL Classic:
-Precis som i vårt andra värphönskoncept (Värp Drive- Aktiv- Optimal Plus – Final Plus vill vi minimera antalet störningar för hönan. Vi arbetar därför med tajta råvarugränser, både mellan foder och mellan foderleveranser så att hönan långsamt får vänja sig vid en råvaras upp eller nedgång.
-Som alltid kör vi med öppna foderdeklarationer så att våra kunder kan se det faktiska råvaruinnehållet i fodret, fortsätter Åsa. Vi har också en hög andel havre eftersom vi anser att det är gynnsamt för hönan och hjälper till att öka hennes välmående.

 

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: