Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Tips inför installningen 

I skrivande stund har vädret stabiliserats och lite kallare luft har kommit in över landet. Vi kommer att minnas denna sommar som en av de soligaste och varmaste vi haft på länge.

Vad vädret inneburit för hästägare på många håll är ju att det blivit brist på bete och grovfoder. Vad man kan göra åt denna situation är ju att analysera sitt grovfoder så att man vet exakt hur man skall fodra och att inget går åt till spillo. Det är bra att väga sitt grovfoder och stödutfodra med lucern och halm för att tillgodose hästarnas tuggtid och undvika beteendestörningar. I kompletteringsväg rekommenderar vi FiberPlus (länk) kompletteringsfoder, HippoGrow-familjen , Fibergi och även Happy Hoof .

Installning innebär även nytt foder för hästarna vilket medför att hästens grovtarm skall ställa in sig på det nya fodret. Hippo Selection Yee-Sacc och foderjäst underlättar denna omställning. Tillskott av mineraler och vitaminer är också viktigt, inte minst B-vitamin i samband med att hästen byter päls. Linfrökaka kan också förebygga och lindra magstörningar samt ha en balanserad effekt på kolik och diarre.

Många hästar har också haft vattenkar i sina hagar under sommaren och när de kommer in i boxen och har vattenkopp kanske de inte dricker lika mycket. En häst föredrar att dricka ur hink eller vattenkar. Håll koll på hästens träck så att det inte blir hårdare bollar än normalt. Om du har svårt att bedöma hur mycket vatten hästen har fått i sig kan man också dra lite lätt i hästens hud på halsen, skinnet skall då snabbt återgå till det normala igen.

Ge gärna lite extra salt vid installningen, det ökar törsten.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: