Search
Close this search box.

.

.

Vallsortiment med både bredd och djup

I år gick många vallar ut och med det tuffa året i minne vill de flesta ha en nyetablering av sina vallar, för att inte gå miste om det så högt värderade grovfodret. Ett högkvalitativt grovfoder ser till så att kon mjölkar optimalt. Därför råder vi precis som du tänker! Snåla inte in på vallen. En nyetablerad vall är en god investering i hela din verksamhet – som ger resultat!

Johanna Öwall, Produktansvarig för frö i Svenska Foder:

– Efter den hårda torkan 2018 har många vallar tagit stor skada. En del nyinsådd fick köras upp, en del har körts upp pga av dålig skörd. Samtidigt har vi många gamla vallar som fått ligga kvar ett år extra. Det är därför viktigt nu att blicka framåt och säkra grovfoderskörden 2020 genom att vara ärlig mot sig själv och kritiskt se över sina vallar.

– Vilka vallar ska jag ha till 2020, det är de jag sår nu! Strategin måste vara tydlig, för att uppnå goda resultat 2020. 2019 är ju på många sätt ett förlorat år. Låt oss se till att 2020 blir ett vinnande år.


GEV Kvalitet – intensiv blandning

GEV Kvalitet är speciellt framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3–4 skördar.


GEV Stabil – mindre intensiva blandningar

GEV Stabil är en mycket populär blandning som passar väl för köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs gör GEV Stabil till en populär blandning där kombinationen av röd- och vitklöver både borgar för en jämn baljväxtandel över åren och proteininnehåll i grovfodret.


Legend  – mindre intensiv blandning

Legend är en mycket populär blandning som passar väl för köttproduktion. Basen av timotej, ängssvingel och engelskt rajgräs gör Legend till en populär blandning, där kombinationen av röd- och vitklöver både borgar för en jämn baljväxtandel över åren och proteininnehåll i grovfodret.


Delikat – intensiv blandning

Delikat är speciellt framtagen för att ge både hög avkastning och goda näringsvärden. Rörsvingeln Karolina ger hög skörd och har ett breddat skördefönster tack vare att den mognar något senare än rörsvingelhybriden Hykor. Återväxtförmågan är god vilket borgar för en stor mängd högkvalitativt foder under säsongens samtliga 3–4 skördar.


Gourmet – intensiv blandning

Gourmet är framtagen för att vara både intensiv och uthållig. Kombinationen av ängssvingel och rörsvingel Karolina ger en intensiv och samtidigt uthållig vall. Rörsvingel Karolina ger ett breddat skördefönster tack vare en senare mognad än rörsvingelhybriden Hykor. Det engelska rajgräset sörjer för en hög skörd första vallåret.

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: