Search
Close this search box.

.

.

Vi har det rätta underlaget för en bra skörd – har du?

Vet du vilken sort som är efterfrågad på marknaden? Har du kollat upp vad som är efterfrågat? Vad behöver du till dina djur? Hur ska du gödsla? Vad ska du spruta? Många frågor. Och den rätta tiden är nu. När sådden är över. Fundera över ditt upplägg till hösten. Vi hjälper dig gärna att tänka och komma med förslag. Här presenterar vi några sorter som vi tror på och några nya kort! Nu kör vi!

Vete

Praktik

Ett vinterhärdigt kvalitetsvete med många fördelar. Tidig mognad som ger förutsättningar för en gynnsam höstrapssådd, ett stabilt falltal, hög proteinhalt och god kärnkvalitet. Tillsammans med sina utmärkta bakningsegenskaper gör det Praktik till ett säkert val under våra nordliga förhållanden.

RGT Reform

Ett A-kvalitetsvete med hög skördenivå. Den är vinterhärdig, med ett högt och stabilt falltal och har därmed hög skörde och kvalitetssäkerhet. Karaktäristiskt för RGT Reform är ett brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria och mjöldagg, såväl som gul- och brunrost.

Raps

DK Exception – Hybrid

NYHET! Vinnare av rapsmästaren 2016. Hög avkastningspotential, kortare stjälk och en mycket god stjälkstyrka. Höstens kompakta och lugna växtsätt gör sorten lämplig för normal till tidig sådd. DK Exception är både phoma- och drösningsresistent.

Dariot – Hybrid

Dariot är vår den nya sköna världen inom rapsodlingen. Normal till sen sådd genom snabb höstutveckling. Medelhög med god stjälkstyrka. Utmärkt för olika jordtyper. Medelsen mognad och innehar phoma- och drösningsresistens. Väl värd att prova.

Eko Vete

Eko Ellvis

Ett kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Den är väl anpassad till våra nordiska förhållanden och den goda falltalsstabiliteten har visat sig ge Ellvis mycket små fältgroningsskador under besvärliga år. Kort sagt är Ellvis en välbalanserad sort, som ger mervärde för både dig som lantbrukare och slutanvändaren.

Eko Mariboss

Högt avkastande foder och etanolvete med utmärkt vinterhärdighet. En sort som har mycket god bestockningförmåga, vilket ger ogräsen tuff konkurrens. Har hittills visat unik resistens mot gulrost och legat på en låg nivå avseende övriga sjukdomar. Mognaden är 3 dagar senare än mätarblandningen vilket gör Mariboss till ett bra komplement till andra tidigare grödor på gården. Mariboss har fungerat särskilt väl även vid senare sådd.

Rågvete

Probus

NYHET! Rågvete med en mycket hög avkastningsstabilitet som via den mycket goda sjukdomsprofilen presterar övertygande både i svampbekämpande och obehandlade led. Hög motståndskraft mot gulrost under samtliga år i provning. Medeltidig mognad med något kortare strå och en hög stråstyrka.

Höstkorn

Frigg – 2 radskorn

Frigg är ett 2-radskorn som presenterar en stabil avkastning i hela landet. Frigg har även god vinterhärdighet och goda stråegenskaper där strået är relativt kort och med en god stråstyrka. Frigg är en frisk sort med god motståndskraft mot kornrost.

Du hittar mycket mer i vår broschyr Nytt & Nyttigt om Växt och Spannmål. Du hittar den på www.svenskafoder.se

Senaste artiklarna

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: