ProtiSpar

ProtiSpar tog 10 år att utveckla och är nu en patenterad blandning av olika eteriska oljor. Resultaten med ProtiSpar vilar förutom på studier från laboratorium och universitet också på omfattande praktiska erfarenheter. ProtiSpar hämmar de bakterier i vommen som bryter ner protein. Produktionen av flyktiga fettsyror hämmas inte. Tack vare det kommer mer protein och intakta aminosyror från fodret passera vidare till tarmen där de bättre kommer kon till nytta. På så sätt minskar behovet av att utfodra, ofta dyrt, vomstabilt protein.

Det finns två strategier när man fodrar ProtiSpar. Antingen väljer du att öka mjölkproduktionen. Då fortsätter du med samma proteinnivå i foderstaten som tidigare samtidigt som du lägger till ProtiSpar. Då kan du förvänta dig en mjölkökning på mellan 1 och 3 kg. Den andra strategin går ut på att minska proteinutfodringen med motsvarande 0,5 kg sojamjöl. Då kan du förvänta dig en bibehållen mjölkproduktion.

Billigare foderstat eller mer mjölk?
Såväl försök som omfattande praktiska erfarenheter har visat att tack vare detta kan proteinutfodringen minskas med motsvarande 0,5 kg sojamjöl med bibehållen mjölkproduktion.
Om du väljer att ligga kvar med oförändrad proteinnivån i foderstaten kan du vänta dig en mjölkökning på mellan 1 och 3 kg.

Deltamin Topp ProtiSpar

Deltamin Topp ProtiSpar är ett välbalanserat mineralfoder som passar de flesta typer av foderstater. Mineralfodret innehåller förutom ProtiSpar även tillsatt svavel samt en hög halt magnesium och vitaminer. Deltamin Topp ProtiSpar är tillåtet att användas inom ekologisk/ KRAV-produktion.

  • Tillsatt svavel
  • Hög halt magnesium och vitaminer
  • Utfodras 120 g/ko och dag.

ProtiSpar i ditt mineralfoder

Passar inte sammansättningen på Deltamin Topp ProtiSpar finns möjligheten att få ProtiSpar i ett specialframtaget mineralfoder som kompletterar just din foderstat. Prata med din säljare så får du hjälp att formulera rätt lösning.


Kategorier i:

ProtiSpar

ProtiSpar är ett väl beprövat sätt att minska proteinnedbrytningen i vommen. Det gör att du kan fodra mindre protein med bibehållen avkastning. Med betessäsongen stående för dörren med höga nivåer lättlösligt protein är ProtiSpar mer aktuellt än någonsin. ProtiSpar kan antingen fås i proteinmixen ProtiSpar Balans eller mineralfodret Deltamin Topp ProtiSpar, som också får användas inom den ekologiska produktionen där det ofta är ännu mera värt att öka andelen bypassprotein. Läs mer här. 


Kategorier i: , ,