Röst från fältet – Anders Lindén, Karindals Gård

Fetthaltshöjande foder – Rosa Smör

Anders Lindén, Karindals Gård, Ängelholm

Fetthalten har ökat sedan jag började med Rosa Smör, precis som min säljare Helena Hägg lovade, inleder Anders. Hos mig har det dessutom gett ett mycket bättre flöde till robotarna, berättar han. När jag bytte till Rosa Smör så ökade mjölkningar per ko och dag med 0,4. Jag har satt in robotar i ett gammalt stall, så lösningen är inte helt optimal. Jag fick sätta robotarna där det fanns plats, men det fungerar oförskämt bra. Att det flyter så bra tror jag beror på att fodret är så smakligt.

Jag gillar idén med bara ett foder i robotarna. Det blir enklare. Men, då krävs det ett foder med tryck i. Därför har jag valt Rosa Smör, förklarar Anders. Jag får enkelheten, fetthalten, flödet och dessutom äter korna alltid upp. Det är viktigt i roboten just att pelletsen håller så man slipper gå och rensa, avslutar han nöjt.

Fakta:

Antal kor: 180 mjölkande
Ras: Holstein
Avkastning: 10 500 kg
Mjölkningssystem: 3 st Lely robotar
Mjölken levereras till: Skånemejerier


Taggar: , , ,

Kategorier i: