DLG samlar sina lager och sin distribution

DLG samlar sina lager och sin distribution i ett nytt logistikcenter på 28 000 m2 i Taulov Dryport, bara 5 km från huvudsätet i Fredericia. Logistikcentret för säck- och pallvaror finansieras och uppförs i ett joint venture med Pensionsselskabet PFA och Havneselskabet APD där DLG hyr in sig. Detta förväntas stå klart 2020.

– Vi har länge velat samla vår distribution av säckade varor och pallvaror för våra lantbrukskunder centralt i Danmark. Genom att samla aktiviteterna i Taulov kan vi erbjuda en bättre service till våra ägare och kunder och optimera vår verksamhet och reducera omkostnaderna. Därför är hyresavtalet med PFA och ADP helt i linje med vår utveckling och strategi, säger Vagn Hundebøll, vice koncerndirektör i DLG.

– Det nya distributionscentret gör Taulov till en viktig knutpunkt för oss. Det ger oss de bästa förutsättningarna för att koppla import och export av lantbruksprodukter med lagerfaciliteter och vidaredistribution till våra kunder. Det blir en stark sammanhängande logistikkedja, som betyder att vi kan ge våra kunder en effektiv logistik som är viktig för vår konkurrenskraft, säger Vagn Hundebøll.

 

Axving

Svenska Foder AB

Telefon
0510-828 00

Kundservice
020-83 00 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se

Alla kontaktuppgifter