Ute nu! Nytt & Nyttigt om Nöt 2020

Svenska Foder levererar tryggt

I skrivande stund är vi mitt uppe i en märklig tid. Samhället upplever något sällan tidigare skådat i modern tid. Corona har satt den internationella handeln delvis ur spel och gjort det oerhört påtagligt hur beroende vi är av import i Sverige, men också hur viktigt det är att svenskt lantbruk finns!

På Svenska Foder tog vi tidigt viktiga beslut för att skydda både vår personal och våra kunder för att begränsa smittspridningen. Samtidigt ville vi såklart säkerställa att vi kan fortsätta leverera vårt foder och insatsvaror för att svensk livsmedelsproduktion ska kunna fortgå och försörja landet.

Ett stort fokus från media och i samhället finns idag på miljö och klimat. Vår bransch måste naturligtvis anpassa sig och erbjuda våra kunder hjälp att fatta kloka beslut. För att underlätta för dem som vill göra klimatsmarta val kommer därför Svenska Foder att erbjuda klimatdeklarerade foder. Vi lanserar även ett närproducerat fodersortiment och har sänkt användningen av den ändliga resursen fosfor i våra mineralfoder. Läs mer om dessa nyheter och mycket mer i årets Nytt & Nyttigt om Nöt.


Kategorier i: , , ,