Nytt & Nyttigt om Växt, Spannmål & Grovfoder

Förutsättningar för en kanonvår!

Vi gör den här broschyren för att du ska få en överblick över hur du kan planera din odling. Här finns allt du behöver veta för att kunna fatta kvalificerade beslut om din växtodling till våren. Det är nu du väljer vilka vallskördar du vill ha under 2022, 2023 och 2024. Det är nu du fattar beslut om en ny vallblandning som Delikat för att det har ett breddat skördefönster, eller att du ska ge dig på och odla grynhavresorten Delfin, eller för den delen om du ska prova en ny maltkornssort. Dessutom skapar vi förutsättningar för att din vallskörd tas om hand med rätt ensileringmedel, lagringstabil emballering för bästa resultat.

För att vi ska kunna erbjuda dig det krävs att vi samarbetar med de bästa leverantörerna, som skapar mervärde för dig i din odling. Om inte det vi säljer kan leverera resultat, då säljer de inte heller något. Och då är de ointressanta för oss. Det gör vi genom att agera lokalt, men dra nytta av internationella erfarenheter.

Det faller sig naturligt för oss att agera lokalt men med ett internationellt mindset – eftersom vi är del av en stor koncern. Via DLG-koncernen samarbetar vi kring koncept som gör allt för att utveckla och förbättra skördarna för dig som lantbrukare. Det är vårt värde. Ett sådant exempel är den nya maltkornssorten Prospect, som är utvecklad av DLG-ägda växtförädlingsföretaget SEJET. Denna sort har godkänts i Berlinerprogrammet och är en sort vi tror mycket på.

Även via vårt delägarskap i Scandinavian Seed är blicken riktad mot den svenska marknaden med en internationell erfarenhet: de bästa sorterna som ger resultat på våra nordliga breddgrader.

Vi jobbar stenhårt med att sprida kunskaperna vi gör vidare till dig, för att vi gemensamt kan skapa ett värde i den svenska växtodlingen. Minst en gång i månaden, och med oftare frekvens under högsäsongen, skickar vi ut vårt Nyhetsbrev Fokus i Fält. Du hittar det på hemsidan alltid, och du kan prenumerera på direkt in i din inkorg.

Använd nu broschyren, det kommer att ge resultat.

Kontakta oss gärna!


Kategorier i: , , , , ,