Ute nu – Nytt & Nyttigt om Växt & Spannmål, Mottagningsplatser Höst 2023

Hjälp oss hjälpa dig!

Vi lever i en orolig tid. Men vissa saker återkommer år efter år som doften av vår, de första fjärilarna och bina, midsommar, skördetid och så ny sådd. Ett växtodlingsår planläggs hösten innan skördeåret. Det är då du ritar in vilka grödor du ska odla, vad som passar in i växtföljd och jordmån. Hur du ska väga in de signaler du får av spannmålsmarknaden, hur insatsvarornas priser ser ut? Allt väger in i hur du ska disponera dina fält, såklart.

Du har den stora planen klar för dig, sen kan ny information förändra vissa stånd-punkter, men du har ändå en klar riktning. Det är viktigt att ha den riktningen. Den ger utrymme för viss improvisation och infall. Det gör ditt jobb roligare – och vårt. För vi kan berätta om vilka sorter som verkligen kan passa din odling. Och vi är väldigt taggade att övertyga dig om våra sorter – för vårt underlag ger oss den bästa av världar.

Vi har koncernägda förädlingsföretaget Sejet som plockar fram högkvalitativa utsädessorter till våra breddgrader. Och vi har vårt nära samarbete med Scandinavian Seed som gång på gång visar att de plockar guldkornen ur den europeiska växt-förädlingen. Det är här är en otrolig styrka, och en gulduppgift för oss. Att få leverera det bästa underlaget så att du som växtodlare kan hämta hem de skördar du har som målbild – med rätt kvaliteter.

Med exempelvis höstvete Lini drar vi ut på mognaden ytterligare, jämfört med våra tidigare marknadssorter. Det ger dig större möjlighet att planera din skördeperiod effektivt samtidigt som din inlagringsperiod blir längre – vilket leder till en högre skördepotential. Eller varför inte DK Exposé som kombinerar hög vinterhärdighet, låg tillväxtpunkt och hög avkastning. Efter två år med vinterskador i höstrapsen, känns det säkrare med en sort som DK Exposé. Kolla också upp Bilboquet, vår rågvetesort som ger hög avkastning, goda odlingsegenskaper och bra sjukdomsresistens!

Vi erbjuder dig att tänka med oss hur du bäst utnyttjar de resurser du har, tillsammans med våra produkter. Hur ska du gödsla, vad behöver du spruta för, vilka kontrakt bör du välja – för att optimera din verksamhet?

Hjälp oss hjälpa dig! I broschyren hittar du rätt underlag för en god skörd. Men glöm inte att prata med våra duktiga säljare, för att hitta helt rätt i urvalet. Vår uppgift är att ge dig de bästa förutsättningarna för att kunna åstadkomma rätt resultat ute på fältet!

Det står vi gärna till tjänst med!

Har du inte fått broschyren i postlådan så prata med din säljare eller läs den online här.


Taggar: ,

Kategorier i: , , ,