
Han är intensiv, Ulf Stenströmer. Men det är en intensitet man måste ha, det vågar jag påstå, om man ska ägna sig åt travsport. Ulf Stenströmer älskar det han gör. Det är äkta passion. Oavsett hur slitigt och tungt det kan vara att hålla på med travsport – ni som vet, ni vet (särskilt en mörk novembermorgon med regn och minustemperatur) – älskar han sporten, arbetet, vardagen med sina medarbetare och hästarna. Det är ett
Prebiotika, probiotika och postbiotika är olika begrepp som beskriver fodertillsatser som kan påverka hästens mag- och tarmkanal. De kan stödja tarmfloran, förbättra matsmältningen och stärka immunförsvaret – viktiga delar för hästens välmående och prestation! Vi reder ut begreppen nedan. Prebiotika Definition: Icke-levande föreningar som fungerar som näring för de goda mikroorganismerna som redan finns i tarmsystemet så att de blir effektivare och kan föröka sig.Exempel: Bryggerijäst (Svenska Foder Foderjäst) Bidrar med protein och B-vitaminer till
Svenska Foders välkända varumärke Fibergi moderniseras och integreras nu i Svenska Foders Hippo-sortiment. Fibergi, som etablerades på 80-talet, har länge varit ett uppskattat strukturfoder för hästar. Namnet, som kombinerar orden fiber och energi, speglar dess syfte att främja hästars matsmältning genom att förlänga ättiden och öka salivutsöndringen. Erika Nyström, produktchef för hästfodersortimentet på Svenska Foder, är glad över att nu kunna presentera denna nya utveckling: -Det som gör de nykomponerade produkterna unika jämfört med våra
Kombinationen av energiråvaror såsom betfiber, spannmål och fett gör HippoBas Fibergi till ett välbalanserat färdigfoder. Fodret innehåller ingen havre och passar därför hästar som upplevs fungera bättre med en havrefri foderstat. Proteinet kommer från närproducerade råvaror så som lusern och linfrökaka. Lusern bidrar med högvärdigt protein och är en källa till den essentiella aminosyran lysin samtidigt som det bidrar med god smaklighet och fiber av god kvalitet. För att främja en hälsosam mag- och tarmkanal
HippoProtein Fibergi är smakligt och skonsamt med närodlade proteinkällor så som lusern, potatisprotein, ärtor och linfrö. Fibernivån är hög och strukturen ger en förlängd ättid vilket är positivt för hästens mag- och tarmhälsa och det allmänna välmåendet. För att ytterligare främja en hälsosam mag- och tarmkanal innehåller HippoProtein Fibergi en tillsats av maerl som buffrar magsyror och ger ett jämnare pH samt TruEquine®-en postbiotika som hjälper hästar att klara av stress genom att stödja optimal
Salt är en viktig del av hästens foderstat. Matilda Johansson, produktchef för Salinitys produkt Equisalt, berättar om vikten att ge din häst tillräckligt med salt. Matilda är Husdjursagronom med en master i animal science och har dessutom egna praktiska erfarenheter kring saltbehov och hästar i träning och tävling. Hon tävlar nämligen Islandshäst på nationell nivå. Hästägare månar idag om hästarna som aldrig förr. Allt från träningsschema till foderstater är minutiöst uträknade och planerade. Många hästägare
Betpellets och BetKross är två energirika fodermedel som bidrar med hög fibersmältbarhet och ett naturligt innehåll av mineraler och vitaminer. Råvaran kommer från sockerbetor där den största mängden socker redan har avlägsnats. Betpellets och BetKross ger därför skonsam energi till både hästar och idisslare i form av lättsmälta kolhydrater. Fodret är mycket välsmakande och stimulerar både foderintag och vätskeintag. Användning och tillverkning Betpellets och BetKross används som foderråvara av foderindustrin och som foder vid utfodring
Fibernivån och det höga innehållet av stråhack förlänger ättiden och ger hästen en mättnadskänsla. Sammansättning gör fodret lämpligt också till hästar som är känsliga mot socker och stärkelse eller har problem med övervikt. Fodret innehåller ingen havrekärna. Energin kommer huvudsakligen från skonsamma fibrer och vegetabilisk olja som även gör fodret dammfritt. Morot och lusern ger fodret hög smaklighet samtidigt som morot tillför karoten vilket senare omvandlas till vitamin A. Lusernen, linfrökakan och sojamjölet tillför protein