Search
Close this search box.

.

.

Utsäde

Från utsäde till spannmål

Morgondagens spannmål hittar vi i dagens utsäde. Det är en enkel sanning, men icke desto mindre sann. Den spannmål vi vill se i framtiden, måste ha goda egenskaper – i utsädet vi sår måste vi veta vad utsädet kan prestera, var det bäst passar och på vilket sätt vi bäst kan sälja det. 

Scandinavian Seed

Kvalitetsutsäde för den svenska marknaden

Genom att vara en stabil delägare i ett företag som Scandinavian Seed ser vi till att förse den svenska marknaden med sådana utsädessorter – både vårutsäde och höstutsäde. Scandinavian Seed skannar av den europeiska växtförädlingsmarknaden, testar och väljer ut utsädessorter av hög kvalitet som kan leverera resultat för dig på sista raden – utsädessorter som passar för vårt svenska klimat. Det ger oss styrka och en trygghet i att veta att våra sorter är de bästa i Europa. 

Mottagningsplatser i skörd

Att tänka på

  • Mottagningen stängd vid regn/våt platta

  • Ring respektive mottagningsplats vid osäkerhet

  • Ingen lossning sker utan leveransintyg!

  • Medtag alltid kontraktsnummer

  • Kom ihåg att köra med täckt last

Vårutsäde och höstutsäde för konventionell- & ekologisk odling​

Svenska Foder har ett brett sortiment av både vårutsäde och höstutsäde. Du hittar klassiska maltkornssorter som KWS Irina och Prospect. Hos oss hittar du havresorten Delfin (gryn/export) både för konventionell odling och ekologisk odling. Du hittar även vårrapssorten Lagonda. En ny rapssort som lyfter avkastningen mot tidigare sorter.

Säljare i öst, från vänster: Gustaf Larsson, Julia Ancher & Gabriel Thor

Så fyller du i ditt leveransintyg

Gå in på: Mina Sidor eller klicka HÄR för att komma direkt till Svenska Foders Leveransintyg som är ifyllnadsbart.

Detta dokument fungerar också som en följesedel varför respektive intyg/leverans har ett unikt nummer. Detta medför att kopiering ej får ske. Lyckas du inte med detta och behöver hjälp på något sätt är du välkommen att höra av dig till din Svenska Foder representant, mottagande lagerställe, logistikansvariga eller våra transportörer.

Viktigt! För att skriva ut ditt leveransintyg klicka på rutan “Hämta ditt leveransintyg som pdf”.

Sprid dina risker

När marknaden är osäker och svänger mycket som det gör i dagsläget så är det viktigt att ha en riskstyrning. Sprid dina risker, lägg inte allt i en korg. Bästa sättet att göra det, är att vara kvar i marknaden. Detta gör du med ett Odlingskontrakt. 

Artiklar om Utsäde

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: