Utsäde

Från utsäde till spannmål

Morgondagens spannmål hittar vi i dagens utsäde. Det är en enkel sanning, men icke desto mindre sann. Den spannmål vi vill se i framtiden, måste ha goda egenskaper – i utsädet vi sår måste vi veta vad utsädet kan prestera, var det bäst passar och på vilket sätt vi bäst kan sälja det. 

Kvalitetsutsäde för den svenska marknaden

Genom att vara en stabil delägare i ett företag som Scandinavian Seed ser vi till att förse den svenska marknaden med sådana utsädessorter – både vårutsäde och höstutsäde. Scandinavian Seed skannar av den europeiska växtförädlingsmarknaden, testar och väljer ut utsädessorter av hög kvalitet som kan leverera resultat för dig på sista raden – utsädessorter som passar för vårt svenska klimat. Det ger oss styrka och en trygghet i att veta att våra sorter är de bästa i Europa. 

Vårutsäde och höstutsäde för konventionell- och ekologisk odling

Svenska Foder har ett brett sortiment av både vårutsäde och höstutsäde. Du hittar klassiska maltkornssorter som KWS Irina och Prospect. Hos oss hittar du havresorten Delfin (gryn/export) både för konventionell odling och ekologisk odling. Du hittar även vårrapssorten Lagonda. En ny rapssort som lyfter avkastningen mot tidigare sorter.