Foder till smågrisarMed hög produktion och god lönsamhet

Smågrisarna är de känsligaste djuren och därför är kraven på deras foder extra högt. Vi på Svenska Foder anstränger oss verkligen för att erbjuda ett smågrisfoder som ger friska smågrisar, hög produktion och god lönsamhet. 

Alla våra smågrisfoder har ett noga utvalt innehåll av råvaror, allt för att få bästa möjliga smaklighet och hög smältbarhet. Dessutom ingår syror och enzymer. Syrorna sänker pH i grisens mag- och tarmkanal, vilket minskar risken för tillväxt av skadliga bakterier. Enzymerna förbättrar ytterligare smältbarheten för viktiga näringsämnen. 

Tidig konsumtion av torrfoder är viktigt för mag- och tarmutvecklingen

De första veckorna efter födseln har grisen begränsad förmåga att bryta ned annat foder än mjölk. Men genom att ge spädgrisen små mängder torrt foder stimuleras mag- och tarmutvecklingen och grisens förmåga att smälta fodret ökar. Tidig konsumtion av torrfoder gör att grisen vid avvänjning har bättre förutsättningar att klara övergången till en spannmålsbaserad kost. Det ger också tyngre smågrisar. En god näringsförsörjning under digivningsperioden ger dessutom ett bättre skydd mot sjukdomar och ger bättre förutsättningar för en hög tillväxt efter avvänjning. Suggan får avlastning och hennes förutsättningar för att vara i god kondition vid avvänjningen ökar.

Märke AminoBalans

Vårt koncept AminoBalans gör att du kan känna dig säker på att grisen får sitt behov av alla aminosyror uppfyllt. För att ytterligare stimulera smågrisens immunförsvar innehåller alla våra foder till smågrisar organiskt selen.

Helfoder för smågrisar

Smågris Tjuvstart

Ett extremt smakligt BB foder baserat på mycket lättsmälta kvalitetsråvaror som är skonsamma för grisen.

Smågris Kickstart

Ett välsmakande och skarpt BB foder baserat på mycket lättsmälta kvalitetsråvaror som är skonsamma för grisen.

Smågris Ministart

Ett foder anpassat för miniblötfoderanläggningar med utvalda högkvalitativa råvaror för smågrisen men också för att få rätt struktur i miniblötfoderanläggningen.

Smågris Alert

Ett riktigt tryggt och säkert foder. Kan användas från födsel, över avvänjning och som enhetsfoder.

Smågris Prime Safe

Ett avvänjningsfoder särskilt framtaget för att klara avvänjningen av smågrisar utan en hög dos zink.

Smågris Prime Cool

Ett avvänjningsfoder för besättningar som vill ta det lite lugnare över avvänjningsperioden. 

Tillväxt Express

Ett näringsrikt och tryggt tillväxtfoder med hög smältbarhet.

Tillväxt Kanon

Ett bra tillväxtfoder med enklare råvarubas.

Tillväxt Supreme

Vårt allra vassaste tillväxtfoder som passar dig med höga krav på tillväxt.

Koncentrat

Småmix PrimeFeed Safe

Skonsamt koncentrat att använda under avvänjningen. Framtaget speciellt för en zinkfri avvänjning

Småmix Rejäl

Ger ett näringsrikt och tryggt tillväxtfoder med hög smältbarhet 

Järnprodukter för smågrisar

PorcoFer

Foder med järn

Gristorw

Ett järnberikat fodertillskott

Premixer

Premixer för smågrisar

Konceptet premixer täcker Svenska Foders samtliga högkoncentrerade produkter till grisar. Dessa produkter innehåller olika nivåer av protein, aminosyror, vitaminer och mineraler. De kan kompletteras med ett flertal olika fodermedel (soja, spannmål och vassle eller andra alternativa fodermedel). Dock har varje enskild premix ett specifikt användningsområde i kombination med spannmål och soja samt olika slags vassle. Ibland även som torrfoderalternativ. Vi har ett stort antal premixer att välja mellan och gör även skräddarsydda gårdspremixer.

Det är gårdsoptimeringen som slutgiltigt avgör valet av premix och nivå på inblandningen. Kontakta våra kunniga säljare så tar de tillsammans med dig fram det optimala fodret.