Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Foder för smågrisar

Foder till smågrisar

Smågrisarna är de känsligaste djuren och därför är kraven på deras foder extra högt. Vi på Svenska Foder anstränger oss verkligen för att erbjuda ett smågrisfoder som ger friska smågrisar, hög produktion och god lönsamhet. 

Alla våra smågrisfoder har ett noga utvalt innehåll av råvaror, allt för att få bästa möjliga smaklighet och hög smältbarhet. Dessutom ingår syror och enzymer. Syrorna sänker pH i grisens mag- och tarmkanal, vilket minskar risken för tillväxt av skadliga bakterier. Enzymerna förbättrar ytterligare smältbarheten för viktiga näringsämnen. 

Tidig konsumtion av torrfoder är viktigt för mag- och tarmutvecklingen

De första veckorna efter födseln har grisen begränsad förmåga att bryta ned annat foder än mjölk. Men genom att ge spädgrisen små mängder torrt foder stimuleras mag- och tarmutvecklingen och grisens förmåga att smälta fodret ökar. Tidig konsumtion av torrfoder gör att grisen vid avvänjning har bättre förutsättningar att klara övergången till en spannmålsbaserad kost. Det ger också tyngre smågrisar. En god näringsförsörjning under digivningsperioden ger dessutom ett bättre skydd mot sjukdomar och ger bättre förutsättningar för en hög tillväxt efter avvänjning. Suggan får avlastning och hennes förutsättningar för att vara i god kondition vid avvänjningen ökar.

Gårdsanpassade produkter

Vi tillhandahåller även skräddarsydda premixer och koncentrat till smågrisar. Våra premix- och koncentratlösningar innehåller olika nivåer av protein, aminosyror, vitaminer, mineraler och andra tillsatser och råvaror allt för att utnyttja potentialen på varje enskild gård maximalt. Kontakta gärna någon av våra säljare så berättar vi mer.

Artiklar om Foder för smågrisar

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: