Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Årsresultat

Med fokus på kostnadseffektivitet och hög servicegrad

Svenska Foder fortsatte 2023 med fokus på kostnadseffektivitet och hög servicegrad. Det genererade ett resultat innan skatt på 124 miljoner SEK. Carsten Klausen, VD för Svenska Foder, konstaterar att en öppen och tydlig kommunikation med kunderna och ett stort engagemang hos medarbetarna i bolaget har skapat rätt förutsättningar för att fortsätta utveckla ett bolag för framtidens lantbruk.

-Vårt mål har alltid varit att skapa ett supereffektivt bolag, utan att för den delen ta bort den servicegrad som våra kunder vill ha, säger Carsten Klausen. Vi ska vara självklart vara noga med omkostnader och föra ett stramt skepp, men ändå kunna leverera rätt produkter och tjänster – för att bidra med mervärde hos våra kunder.

-Våra kunder som själva är duktiga företagare vet vad som krävs för hur ett företag ska kunna utvecklas, fortsätter Carsten. Det är i dialog med våra kunder, som vi tillsammans kan visa vägen till ett effektivt och lönsamt lantbruk.

Svenska Foders resultat 2023 landade på 124 miljoner innan skatt, alltså något bättre än 2022 års resultat. Dock såg man en liten omsättningsnedgång till drygt 5 miljarder SEK. Men det är bolagets kostnadseffektivitet som skapat stabilitet i turbulenta tider.

-Vi har sett en liten volymökning i ton trots omsättningsnedgången i kronor på grund av årets dåliga skörd, säger Carsten Klausen. Det är trots allt ett kvitto på att vi arbetat på rätt sätt.

Nyckeltal koncern Svenska Foder

Resultatutveckling 2013-2023

2023 blev bästa år någonsin i Svenska Foders historia

Svenska Foder-säljare i öst

Kostnadseffektivitet skapar stabilitet i turbulenta tider

Svenska Foder fortsatte 2023 med fokus på kostnadseffektivitet och hög servicegrad. Det genererade ett resultat innan skatt på 124 miljoner SEK. Carsten Klausen, VD för Svenska Foder, konstaterar att en öppen och tydlig kommunikation med kunderna och ett stort engagemang hos medarbetarna i bolaget har skapat rätt förutsättningar för att...

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: