Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Om oss

Tillsammans skördar vi framgång

Vem är vi? Vad gör vi? Vem vill vi vara? Det här är frågor som vi ständigt måste ställa oss.

Vi jobbar i den bästa, roligaste – och viktigaste! – av branscher: Lantbruksbranschen. Om man gör det, då vill man också ha det bästa laget. Det bästa laget med den bästa stämningen. Varför nämner vi det här? Jo, för vi tror på en levande och vibrerande arbetsplats som kan inspirerar till nya lösningar för våra kunder. För det är vår uppgift.

Vi är en leverantör av foder och växtodlingsprodukter till lantbruket och cerealieprodukter till livsmedelsbranschen. Vi är både producent och grossist med ett väl utbyggt distributions- och försäljningsnät i nära samarbete med återförsäljare.

Men vi är ju så mycket mer. Framförallt är vi ett gäng människor som tillsammans ser till så att högkvalitativt djurfoder, utsäde, växtskydd, växtnäring och mycket, mycket annat landar hos dig som är kund hos oss. Vi tar dig på stort allvar, för du är anledningen till att vi faktiskt finns. Om inte du tycker vi gör ett bra jobb, har vi inget existensberättigande.

Vi vill göra nytta. Vi vill skapa värde för dig, så att du kan skapa en hållbar tillvaro – både ekonomiskt och miljömässigt. Det kan vi bara göra om vi gör det tillsammans. Om vi lyssnar på varandra.

I vårt bolag är det nära till handling. Vi bygger inga hierarkiska system. Om vi vill ändra på något, talar vi med våra kollegor om det. Det är aldrig längre än ett telefonsamtal iväg – om det så är VD, säljare eller en silooperatör. Är det en bra idé, så försöker vi infria den.

Det är detta vi är och gör och vill vara. Att agera och vara till nytta – genom att aldrig stå stilla, och aldrig vara färdiga.

På dessa sidor hittar du rena fakta om oss, men också mjuka värden! Vi tror båda behövs!

Välkommen till oss!

Våra affärsområden

Svenska Foder är uppbyggt på fem affärsområden: FODER, SPANNMÅL, VÄXTODLING, RETAIL och DOTTERBOLAG. Alla fem områdena är viktiga delar i den strategi vi arbetar för varje dag. De är viktiga var för sig med en egen affärsplan, men de går in i vartannat också, för att alla delarna hänger ihop. Vi pratar ofta i Svenska Foder om Helheten. Det gör vi för att vi förstår hur viktig den är både för våra kunder och för oss. Genom att ha ett transparant och öppet företagande ser man snabbt hur de olika områdena korsbefruktar varandra och leder till nya tankar och idéer. Det är vårt sätt att möta framtiden!  

Våra kärnvärden

DLG-koncernens och Svenska Foders kärnvärden är PÅLITLIGA, VÄRDESKAPANDE, TILLSAMMANS. Vi låter dessa gemensamma värderingar leda oss i varje handling vi gör. Vi tror det gör skillnad, både för dig som kund eller samarbetspartner, som för oss själva som företag.

Pålitliga

Vi uppskattar värdet av förtroendet för oss, vår verksamhet och samhället, och vi är pålitliga.

För precis som tillit är grundläggande i vänskap och familjer, är det även grundläggande för goda relationer med kollegor, partners och kunder – och för samhället i stort.

Pålitlig betyder att vi är faktabaserade, transparenta och står vid vårt ord. Alltid.

Värdeskapande

Vi vill skapa verkligt, bestående värde för våra kunder, vårt företag och för samhället.

Vi gör det genom att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster, utveckla bättre lösningar och arbeta för en mer hållbar framtid för alla.

Att vara värdeskapande innebär att vi är ambitiösa i allt vi gör och alltid tillför något lite extra utöver det förväntade.

Tillsammans

Vi förstår värdet av att vara tillsammans. Med varandra, med samarbetspartners och kunder och i samhället.

Vi bildades som koncern för att vi blir starkare tillsammans, och vi bygger fortfarande vår verksamhet på starka partnerskap.

Värdeordet tillsammans påverkar och styr också vårt mångfaldsarbete och hur vi jobbar med inkludering eftersom att arbeta tillsammans naturligt leder till acceptans, bekräftelse och uppskattning – något som är grundläggande för alla människor.

Resultatutveckling 2013- 2023

2023 blev bästa år någonsin i Svenska Foders historia.

En del av DLG

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Karriär

Hållbarhet

Relaterade artiklar

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: