Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Ekologiska nötfoder

Ekologiska startfoder, färdigfoder & toppfoder

När du köper ett ekologiskt kraftfoder förväntar du dig förmodligen att det består av råvaror du inte redan har på gården. Svenska Foders ekologiska fodersortiment utgår från just detta.

På så sätt kan du välja det kraftfoder som innehåller och tillför exakt det som foderstaten behöver kompletteras med på din gård oavsett om du har mjölkkor eller växande köttdjur.

Artiklar om Ekologiska nötfoder

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd

Soja?

Soja är ett utmärkt fodermedel. Smakligt, hög proteinnivå och god proteinkvalitet. 

Den ekologiska sojan vi använder till våra ekologiska foder utgörs huvudsakligen av sojakaka som är en biprodukt. All ekologisk soja i våra foder är dessutom certifierad enligt KRAV:s regler och hållbart producerad. Bra att veta kan också vara att sojan heller inte odlas i Sydamerika med de regnskogsrelaterade problem som kan vara kopplade till odling i den här regionen.

Foder utan soja

För dig som vill fodra med ett ekologiskt foder bestående enbart av närproducerade råvaror finns Rosa Eko Inga (färdigfoder). Eftersom europeiskt odlad soja är svårt att få tag på, så innehåller Rosa Eko Inga oftast inga sojaprodukter.

Slipp välja mellan ekologisk och närproducerat

Närproducerade Inga är högkoncentrerade på energi som kommer från en kombination av stärkelse och betfiber. Svenska Foder såg en efterfrågan på dessa produkter, även inom den ekologiska produktionen. Därför utvecklades Rosa Eko Inga och Topp Eko Inga....
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: