Search
Close this search box.

.

.

Foder

Foder för nöt, gris, får, fjäderfä och häst

Vi har fodren du behöver för att skörda framgång!

Vare sig du driver en mjölkkoproduktion, har kalvar, kvigor eller ungnöt eller kanske du är grisproducent med fokus på smågrisar, gyltor, suggor eller slaktgrisar. Vi har fodren!

Tillverkat i Sverige

Varje dag producerar vi i Svenska Foder foder för nötkreatur, grisar, fjäderfä, får och hästar. Denna produktion hanteras i våra 5 fabriker runt om i landet som ligger i Hällekis, Västerlösa, Åhus, Tågarp och Vara.

Vi tar fram olika typer av foder, som passar för olika typer av uppfödning och produktion. Vi använder råvaror med bra kvalitet oavsett om du utfodrar konventionellt eller ekologiskt. Fodertillverkning har vi både en lång och stor erfarenhet och kunskap om och vi är stolta över den kvalitet och det värde den skapar ute på den enskilda gården. 

Bra foder för rätt tillfälle är A och O

Vi har allt inom foder för dina djur! Kraftfoder, färdigfoder, toppfoder, balansfoder, mineralfoder, tillskott och vitaminer. Vare sig din produktion innefattar nötkreatur, fjäderfä, grisar, får eller häst. Är småskalig eller storskalig.

Vi använder råvaror med hög kvalitet för både vårt konventionella och ekologiska utbud.  

NYHET! Svenska Foder siloövervakning

Ett smart övervakningssystem som håller järnkoll på din fodervolym genom en innovativ 3D-kamera. Systemet mäter dessutom temperatur och fuktighet. Kontrollera allt i appen!

Klimatsmarta foder

Vår vardag sedan länge.

Klimatsmarta foder är ett omfattande begrepp. För oss handlar det om allt från exempelvis en minskad energiförbrukning i foderfabrikerna, en övergång till förnybara bränslen, närproducerade råvaror till högre fodereffektivitet. Att varje kilo foder genererar mer kött, ägg eller mjölk är kanske det som har störst effekt för klimatpåverkan, samtidigt som det är positivt för våra kunders ekonomi.

I utvecklingens framkant

För att så snabbt som möjligt kunna dra nytta av internationell forskning och expertis är Svenska Foder involverade i flera internationella samarbeten. Ett exempel är Schothorst Feed Research, en oberoende forskningsanläggning i Holland som utför praktiskt inriktade utfodringsförsök på högproducerande djur.

Den internationella blicken är viktig för oss. Vi måste ständigt se vad som händer runt om i världen och utvärdera vad vi kan ta med oss till våra svenska förhållanden och foderstater. Hör gärna av dig, så berättar vi mer om våra unika produkter som gynnar din lönsamhet – oavsett av vilket djurslag du har.

Vi är en del av DLG

Vi har också sedan länge ett etablerat samarbete inom koncernen. DLG-koncernen, där Svenska Foder ingår, har idag ca 7 500 anställda och är en av Europas största fodertillverkare. Ett annat exempel på ett gynnsamt internationellt samarbete är European Feed Team, där foderföretag från ca 10 europeiska länder träffas varje år och utbyter kunskap och erfarenheter.

Certifierade & GMO-fria råvaror

Alla råvaror som Svenska Foder hanterar är GMO-fria. Läs mer om vi arbetar med ansvarsfullt producerad soja och andra råvaror.

Artiklar om Foder

Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
Search
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: