Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Höstutsäde

För konventionell & ekologisk odling​

Svenska Foder har ett brett sortiment av höstutsäde. Du hittar spännande kvarnvetesorter som Bright och Etana. Hos oss hittar du även högavkastande höstvetesorterna Informer och Terence, samt den riktigt tidiga KWS Ahoi. Höstrapssorterna DK Exsteel och  DK Explicit är favoriter i vårt fina sortiment

"Den låga mottagligheten för sjukdomar gör SU Joran till en robust och pålitlig höstvetesort, som minskar behovet av insatsmedel och säkerställer ett högt odlingsnetto."

Viktor Mårtensson, Växtsäljare i syd

"Jag ser fram emot att få se LG Arnold i den svenska höstraps-odlingen 2024, det är en sort som ser riktigt bra ut. "

Johan Vårenius, Växtsäljare i väst

Höstutsäde 2024​

Höj dina skördar med rätt sortval!

Nya N&N om växt  & spannmål – höst 2024 finns ute nu! Att bedriva växtodling är att sikta på en potentiell skörd och kalkylera med väder och vind och andra yttre omständigheter. Vissa av dessa yttre omständigheter går att påverka om man är ute i rätt tid. Det är dessa åtgärder vi pratar om i denna broschyr.

Kvalitetsutsäde för den svenska marknaden​

Genom att vara en stabil delägare i ett företag som Scandinavian Seed ser vi till att förse den svenska marknaden med sådana utsädessorter – både vårutsäde och höstutsäde. Scandinavian Seed skannar av den europeiska växtförädlingsmarknaden, testar och väljer ut utsädessorter av hög kvalitet som kan leverera resultat för dig på sista raden – utsädessorter som passar för vårt svenska klimat. Det ger oss styrka och en trygghet i att veta att våra sorter är de bästa i Europa.

Senaste nytt om

– Svampbekämpning
– Ogräs
– Mikronäringsämnen
– Odlingsstrategier

Och mycket mer!

Fylla i dina uppgifter via knappen nedan så kommer du med på vår maillista! (Läs om vår integritetspolicy.)

Nyhetsbrevet kommer under säsong (april-sept) ut ca 1 gång /vecka. Därefter skickar vi nyheter ungefär varannan vecka.

Lyssna på oss

I Svenska Foders Podcast talar vi om aktuella, generella och specifika frågor kring växtodling, foder och andra ämnen inom lantbruksbranschen som intresserar oss.

Här pratar vi om växtodling från noggranna förberedelser när det gäller val av gröda, sortval, sådjup olika typer av växtnäring, växtskydd. Nyheter och gamla klassiker, tips från produktexperter och mycket mycket annat. När du sitter i traktorn och sår, när du fyller på sprut-an, när du går över dina fält och gör en inventering av ogräsutbudet – använd tiden till att lyssna på vår pod.

Artiklar om Höstutsäde

Alla
Fördjupning
Nyheter
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4 5 6

Prenumerera

Fyll i formuläret nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev Nytt & Nyttigt om Växtodling.
* indikerar obligatoriskt fält
Typ av produktion

Du kan avregistrera dig när som helst genom att klicka på länken i sidfoten i våra utskick. För information om vår integritetspolicy, besök vår hemsida.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka på prenumerera så godkänner du att informationen skickas till Mailchimp för hantering. Läs mer om Mailchimp’s integritetspolicy här.

Mina sidor
Logga in/registrera dig som: