Sök
Stäng denna sökruta.

.

.

Kraftfoder för Får

Färdigfoder & koncentrat för får

Vårt kraftfodersortiment för får heter Fiol.

Att hålla en hög lammtillväxt resulterar oftast i bäst lönsamhet. För det krävs ett koncentrerat foder till både tackan och lammen. Under mindre intensiva perioder möjliggör ett koncentrerat foder en högre grovfodergiva. Oavsett vilken strategi du har finns det ett Fiol för varje tillfälle. Vi hjälper dig gärna att hitta utfodringen som passar din produktion.

Basen i fårens foderstat är grovfoder. Oavsett om grovfodret skördats som hö, ensilage eller hösilage är det viktigt att det håller en god hygienisk kvalitet och ett för djuren anpassat näringsinnehåll. För att maximera besättningens produktionspotential krävs det för det mesta komplettering med kraftfoder.

Filtrera
Koncentrat för får
Färdigfoder för får
1 2
Filtrera
Alla
Fördjupning
Nyheter
Nyhetsbrev Växtodling
Röst från fältet
Tips & Råd
1 2 3 4

Näringsdeklarationer

Här hittar du näringsdeklarationer för våra konventionella och ekologiska kraftfoder, mineralfoder, slickbaljor, lammnäring och övriga råvaror.

Med rätt aminosyrasammansättning

Får behöver en kombination av lättillgängligt protein till vommens mikrober och vomstabilt protein. Protein är uppbyggt av aminosyror och metionin betraktas som den först begränsande aminosyran för får. Något vi självklart tar hänsyn till när vi formulerar Fiol kraftfoder.

Proteinkvalitet som gynnar ullen

Tackans näringsförsörjning under dräktigheten påverkar lammets ullkvalitet. Såväl den utfodrade mängden protein som dess kvalitet och aminosyrasammansättning har betydelse. Alla Fiol kraftfoder har ett högt innehåll av vomstabilt protein och en hög nivå etionin. Två viktiga faktorer för hög ullkvalitet.

Utfodringsguide

Guide för utfodring av Fiol Kraftfoder, både färdigfoder och proteinkoncentrat, samt Deltamin mineralfoder.

Sammansatta för vommens bästa

Olika råvaror har olika egenskaper. För att få en bra balans av energi från olika källor, protein av olika karaktär, vitaminer och mineraler kombinerar vi råvarorna i Fiol så att de bidrar till en god vomfunktion. Resultatet visar sig som ett bättre foderutnyttjande och högre produktion.

I rätt form för bättre upptag

E-vitamin påverkar juverhälsan, fruktsamheten och djurens immunförsvar, precis som också selen, kobolt och koppar gör. Våra produkter tillför dessa ämnen i rätt mängder, delvis i naturlig form för bästa möjliga upptag och hälsa.

Tillskott & mineraler

Behovet av mineraler och vitaminer samt foderintag och grovfoderpartier varierar över året. Balansera foderstaten till dina får med tillskottsprodukter ur vårt sortiment.

Sök
Mina sidor
Logga in/registrera dig som: